Okładka książki - Sama

Sama

Współpraca recenzencka z autorką
Madison poznajemy jako kobietę, która wydaje się być twarda jak skała. Samodzielna, odważna i pewna siebie. Jeździ na motocyklu i nie boi się prędkości.
No właśnie, wydaje się taka być. Jaka jest na prawdę? Jest kobietą, która przeszła coś, co zmieniło jej ciało i duszę. Jej życie byłoby lżejsze, gdyby nie traumatyczne wspomnienia i zasiany smutek w sercu. Mimo że prowadzi swój biznes, a w jej żyłach krąży adrenalina, to czegoś jej brakuje, a może kogoś?

Justin ma życie pod kontrolą, a przynajmniej tak mu się wydaje. Ma dobrą pracę i odnosi sukcesy. Chęć pomocy innym i dobre serce wprowadziły go w świat, o którym chciał zapomnieć.
Pewnego dnia ścieżki tych dwojga przecinają się. Przypadek czy może to przeznaczenie?
W tym samym momencie wraca przeszłość, która dopomina się wyrównania rachunków. Czy dopnie swego? Czy w tej całej sytuacji owianej tajemnicami z przeszłości, znajdzie się miejsce na kiełkujące uczucie? Uczucie potrzebne, ale nie koniecznie oczekiwane.

Historia napisana jest lekko, a sam jej zamysł bardzo przypadł mi go gustu. Dobrze utrzymane i dostosowane tempo zachęcało do kontynuowania lektury. Wątki poboczne idealnie uzupełniały główny, przez co historia nabrała charakteru.
Madison to lubiąca i nie bojąca się prędkości, ale mierząca się z różnymi przeciwnościami i przeszkodami kobieta. Silna, ale skrzywdzona. Przyszyło zmierzyć się jej z ciężkimi chwilami i nadal odczuwa tego skutki. Jej emocje opisane bardzo prawdziwie, przez co jej historia bardzo porusza.

Justin jest mężczyzną, którego bardzo polubiłam. Dobre serce i chęć pomocy innym sprawiło, że czytałam o nim z uśmiechem. Nie naciskał, nie narzucał się Madison. Spokojnie i cierpliwie czekał na nią i jej rosnące uczucia. Bardzo dobrze czytało mi się historię z jego punku widzenia.
Jak pewnie już wiecie, kocham debiuty, a ten jest niesamowicie dobry.

Podczas czytania czułam całą masę emocji. Zaczynając od tego, że już na pierwszych stronach się popłakałam, to potem łez było już mniej. Za to, nie obyło się bez rosnącego uśmiechu i szoku wymalowanego na twarzy.
Genialne zwroty akcji nie raz wprawiły mnie w osłupienie, ale to, jak dalej historia została prowadzona, tylko podsycało moją ciekawość i zachęcało do dalszego czytania lub... No właśnie... do przejażdżki na motocyklu!
Były łzy, był śmiech i chichotanie pod nosem. Nie obyło się bez szoku i przyspieszonego bicia serca. Adrenalina, motocykle i prędkość... Kocham!!!

Jejjkuuu jakie to było dobre! Jestem zachwycona!
Zakończenie zaskakuje, ale z drugiej strony sprawiło, że mam niedosyt. Mogłabym czytać dalej i dalej. Chcę więcej!!!

To historia, która wchodzi do głowy, którą się pamięta.
To historia o bólu, stracie i problemach.
To historia, która pokazuje siłę i moc uczucia.
To historia, którą trzeba poznać!
Na pewno kiedyś do niej wrócę ❤️
Bardzo polecam 🖤
Ps. Ochota na przejażdżkę gwarantowana ❤️