Sekrety włoskiej kuchni

Wydawnictwo: Albatros
Data wydania: 2011-09-21
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 978-83-7659-246-6
Liczba stron: 640

Ocena: 6 (1 głosów)
Inne wydania:

Fantastyczna podróż do oblanej słońcem Italii, kraju, w którym kuchnię podniesiono do rangi sztuki. Kraju, który nam, zwykłym zjadaczom chleba, nieodparcie kojarzy się ze spaghetti i pizzą. Autorka, rozkochana we Włoszech Rosjanka, mieszkająca tam od dwudziestu lat, ze znawstwem i lekkością prowadzi nas przez dziewiętnaście głównych regionów kraju, od Friuli i Górnej Adygi na północy, po Kalabrię i Sycylię na południu, przybliżając właściwe dla każdego obszaru potrawy, ale też kulturę i obyczaje. Opatrzona wstępem Umberta Eco książka jest barwną mozaiką, która pozwala przeniknąć ducha Italii.

Kup książkę Sekrety włoskiej kuchni

REKLAMA

Zobacz także

Opinie o książce - Sekrety włoskiej kuchni

Avatar użytkownika - Zdzislaw4
Zdzislaw4
Przeczytane:2021-04-21, Przeczytałem,

Super przewodnik kulinarny po Włoszech, nie radzę czytać na pusty żołądek

Link do opinii