Okładka książki - Sir Edward Grey. Łowca Czarownic. Tom 2

Sir Edward Grey. Łowca Czarownic. Tom 2

Drugi tom zbiorczy znakomitej opowieści grozy Mike'a Mignoli ze świata Hellboya. Sir Edward Grey, tajny agent od spraw okultystycznych, musi reagować na wszystkie nadnaturalne niebezpieczeństwa zagrażające królowej Wiktorii, państwu, a nawet światu. Walczy z armią nieumarłego arystokraty, stawia czoło spiskowi potężnych ludzi chcących zdobyć władzę dzięki pomocy sił nadprzyrodzonych, zagłębia się w szemrane dzielnice Londynu, aby znaleźć odrażającego mordercę kobiet, poznaje mityczne rozwiązanie zagadki niosącej śmierć śnieżycy... Wraz ze sprzymierzeńcami podejmuje się wyjaśnienia każdej ponurej zagadki, aby chronić zarówno potężną monarchinię, jak i jej najbiedniejszych poddanych.

Twórcą pomysłu serii i jej współscenarzystą jest sławny Mike Mignola, autor takich cykli jak ,,Hellboy" czy ,,BBPO". Rysunki są dziełem kilku grafików, m.in. Bena Stenbecka, nowozelandzkiego autora znanego z komiksów ,,Living with the Dead" i ,,B.P.R.D.: The Ectoplasmic Man".

Informacje dodatkowe o Sir Edward Grey. Łowca Czarownic. Tom 2:

Tagi: Komiks i powieść graficzna - horror

Kup książkę Sir Edward Grey. Łowca Czarownic. Tom 2

Najlepsze praktyki skutecznego menedżera
Okładka ksiązki - Najlepsze praktyki skutecznego menedżera

Autorami książki są wykładowcy Akademii Leona Koźmińskiego, prowadzący dla menedżerów Akademię Kompetencji Menedżera, której celem jest zapoznanie praktyków...

Okładka ksiązki - Projektowanie wybranych stalowych konstrukcji powłokowych z przykładami obliczeń

Niniejsza książka jest opracowaniem o charakterze przewodnika projektowania stalowych konstrukcji powłokowych. Zawiera interpretację szczegółowych zapisów...