Okładka książki - Skandal miłosierdzia

Skandal miłosierdzia

Inne wydania:

Nowe wydanie bestselleru kard. Grzegorza Rysia

Miłosierdzie pozostaje wielką tajemnicą Boga i wielkim skandalem w oczach ludzi. Zawiera w sobie to, z czym mamy największe trudności: współczucie, przebaczenie, nawrócenie. Nie stawia warunków, nie zna żadnych granic. Jest darmowe. Ale jednocześnie jest jak światło, które padając na nasze życie sprawia, iż dostrzegamy również to, co jest w nim ciemnością.

Kardynał Grzegorz Ryś głosi skandal miłosierdzia jako nauczanie, które trzeba wykrzyczeć.

Nikt nie jest stracony. Miłość Boga jest silniejsza niż ludzki grzech. Bóg podnosi w górę tych, którzy dotknęli dna.

Informacje dodatkowe o Skandal miłosierdzia:

Wydawnictwo: WAM
Data wydania: 2025-06-25
Kategoria: Duchowość, religia
Tytuł oryginału: SKANDAL MIŁOSIERDZIA

Tagi: Beletrystyka - religia i duchowość Duchowośc i przeżycia religijne

Kup książkę Skandal miłosierdzia

Skandal miłosierdzia - opinie o książce

Książka w doskonały sposób ukazuje, że miłosierdzie zawiera w sobie Nieskończona Miłość, do kórej może siegnąć każdy z nas i z tego powodu jest to SKANDAL.
Avatar użytkownika - Faustyna
Faustyna
Przeczytane:2013-02-26, Ocena: 6, Przeczytałam,
Książka to zapis kazań bp. Rysia, łączy je temat Miłosierdzie! To wspaniała lektura dla tych, którym Bóg jawi się jako twórca zakazów nie do udźwignięcia dla przeciętniaka. Odczytywane i pokazywane w nowym świetle fragmenty Ewangelii dają nowe światło. Rozdział o miłosiernym Samarytaninie był dla mnie najbardziej poruszający, bp Ryś zaprasza byśmy tym razem nie roztrząsali czy jesteśmy dość miłosierni, ale byśmy postawili się w miejscu poszkodowanego i pozwolili by to sam Bóg opatrzył nam rany. Polecam szczególnie na Wielki Post!
Avatar użytkownika - powl
Przeczytane:2015-05-24, Ocena: 5, Przeczytałam,
Rut Moabitka. Krewna Boga
bp Grzegorz Ryś0
Okładka ksiązki - Rut Moabitka. Krewna Boga

Pogłębione i wyczulone na niuanse odczytanie biblijnej opowieści o Rut Moabitce jako objawienia niezwykłej prawdy o Bogu. Bogu, który jest gotowy zawiesić...

Skandal miłosierdzia
bp Grzegorz Ryś0