Okładka książki - Smerfy i wioska dziewczyn. Kraina Smerfujących Kamieni. Tom 7

Smerfy i wioska dziewczyn. Kraina Smerfujących Kamieni. Tom 7

Siódma część opowieści poświęconej dziewczynom Smerfom, a jednocześnie zakończenie trylogii o szalonej wyprawie na koniec świata. Mięta, Burza i Jaskierka oraz Ważniak docierają do legendarnej Krainy Smerfujących Kamieni. Wydaje im się, że są zaledwie o krok od celu podróży, ale nie mają pojęcia, jak trudne wyzwania czekają ich jeszcze w dżungli i pośród pradawnych ruin. Czy zdołają odnaleźć magiczne źródło i czy tamtejsza woda naprawdę ma leczniczą moc?

Smerfy wymyślił belgijski scenarzysta i grafik Pierre Culliford (1928-1992) używający pseudonimu Peyo. Jego komiksy zostały zaadaptowane na potrzeby filmów o przygodach niebieskich skrzatów. Obecnie autorami nowych opowieści o Smerfach są następcy Peyo, w tym jego syn Thierry.

Informacje dodatkowe o Smerfy i wioska dziewczyn. Kraina Smerfujących Kamieni. Tom 7:

Wydawnictwo: Egmont
Data wydania: 2025-05-07
Kategoria: Komiksy
Tytuł oryginału: Les Schtroumpfs et le village des filles - Tome 7 - Le Pays des Pierres schtroumpfantes

Tagi: Komiks i powieść graficzna - humorystyczne

Kup książkę Smerfy i wioska dziewczyn. Kraina Smerfujących Kamieni. Tom 7

Smerfy i wioska dziewczyn. Kraina Smerfujących Kamieni. Tom 7 - opinie o książce

„Smerfy i wioska dziewczyn. Kraina Smerfujących Kamieni” to emocjonująca i pełna przygód kontynuacja serii, która z pewnością przypadnie do gustu zarówno młodszym, jak i starszym fanom Smerfów. Autor zręcznie łączy elementy mitologii, magii i klasycznej przygodówki, tworząc niezwykle angażującą opowieść o odwadze, przyjaźni i determinacji.

Fabuła koncentruje się na grupie odważnych dziewczyn – Mięcie, Burzy i Jaskierce, którym pomaga Ważniak. Smerfy dotarły do legendarnej Krainy Smerfujących Kamieni. Wydaje się, że są już blisko odnalezienia upragnionego celu, czyli magicznego źródła o leczniczych właściwościach. Jednakże, w miarę zagłębiania się w tajemniczą dżunglę i pradawne ruiny, czekają na nich coraz trudniejsze wyzwania i niebezpieczeństwa.

Komiks świetnie buduje napięcie, ukazując, jak bohaterki muszą wykazać się sprytem, odwagą i współpracą, aby pokonać przeszkody. Fabuła jest satysfakcjonująca i pełna refleksji nad wartością przyjaźni, odwagi i zaufania. Ostatecznie okazuje się czy magiczna woda naprawdę posiada moc leczniczą i czy bohaterowie odnajdą upragnione źródło. Autor zręcznie prowadzi przygody, jednocześnie pozostawiając miejsce na wyobraźnię czytelnika i dalsze interpretacje.

Grafika jak zawsze jest na wysokim poziomie, pełna szczegółów i żywych kolorów, które doskonale oddają mroczny klimat dżungli i fantazję magicznej krainy. Rysunki odzwierciedlają emocje postaci i dynamikę akcji, co sprawia, że czytelnik z łatwością przenosi się w świat opowieści.

„Smerfy i wioska dziewczyn. Kraina Smerfujących Kamieni” to kolejne, doskonałe wydanie komiksowe, które łączy w sobie elementy przygody, magii i emocji. To lektura, która nie tylko bawi, ale także uczy odwagi, wytrwałości i siły przyjaźni. Gorąco polecam wszystkim miłośnikom Smerfów oraz tym, którzy cenią sobie wartościowe i pełne napięcia historie.

To już krok od celu podróży, a przynajmniej tak się wydaje Smerfą, które docierają do legendarnej Krainy Smerfujących Kamieni. Jednak wtedy jeszcze nie wiedzą, że przed nimi wiele, niekiedy bardzo trudnych wyzwań. Zarówno dżungla, jak i pradawne ruiny będą pełne pułapek i niebezpieczeństw. Co się stanie? Czy dotrą do celu? Czy odnajdą magiczne źródło? Jakie przygody przeżyją?

Historia poznana w komiksie jest ciekawa i wciągająca, momentami zabawna, momentami zaskakująca.

Ilustracje ciekawe, przyciągają wzrok i zachęcają do poznania treści.

„Smerfy i wioska dziewczyn. Kraina Smerfujących Kamieni. Tom 7” to komiks, który nam przypadł do gustu. W domu wszyscy Smerfy lubimy, a komiks z wielką przyjemnością polecamy.

Recenzja pojawiła się również na moim blogu - Mama, żona - KOBIETA

Macedonia. Przewodnik ilustrowany
Okładka ksiązki - Macedonia. Przewodnik ilustrowany

Macedonia to wciąż miejsce tajemnicze i nieznane, tym bardziej warte odkrycia. Jak magnes przyciągają góry, jeziora i klasztory. Obowiązkowa wizyta nad...

Fuertaventura, Lobos, Lanzarote i La Graciosa. Inspirator podróżniczy
Okładka ksiązki - Fuertaventura, Lobos, Lanzarote i La Graciosa. Inspirator podróżniczy

>> Fuerteventura i Lanzarote: Tunel Atlantydy - od wulkanu do morza Parque Natural Dunas de Corralejo - wydmy jak pustynia Park Narodowy...