Okładka książki - Szkoła cukiernictwa. 100 przepisów szefa kuchni krok po kroku

Szkoła cukiernictwa. 100 przepisów szefa kuchni krok po kroku


Ocena: 0 (0 głosów)

Szefowie kuchni z prestiżowej szkoły gotowania Cordon Bleu prezentują ponad 100 przepisów cukierniczych zilustrowanych i objaśnionych krok po kroku. Jest to propozycja różnorodnych przepisów: od wielkich popularnych klasyków ciastkarstwa (typu ciasto opera czekoladowo-pistacjowe, ciasto Trzech Króli, tort szwarcwaldzki, placek z truskawkami, makaroniki z malinami itd.); poprzez łatwe, rodzinne przepisy (czekoladowe micuits, muffiny z mango i z czekoladą, gorące suflety waniliowe, tartę Tatin z jabłkami itd.); po przepisy innowacyjne (ptysie z yuzu i z czekoladą, kostki waniliowe z fiołkami krystalizowanymi, tartaletki czekoladowo-ślazowe, tort z aloesem i z poziomkami itd.). Pod koniec książki znajduje się opis przyborów cukierniczych i składników potrzebnych do przygotowania deserów oraz podstawowych ciast.
Wszystkie przepisy są zilustrowane, często towarzyszy im porada szefa kuchni.

Szkoła Cordon Bleu dzieli się wszystkimi sekretami cukierniczymi i Czytelnik naprawdę może zostać prawdziwym cukiernikiem.
 
Szkoła Cordon Bleu została założona w Paryżu w roku 1895. Z czasem powstała światowa sieć tych elitarnych szkół kształcących profesjonalistów i amatorów gotowania. Nauczycielami są tam laureaci wielkich, francuskich i międzynarodowych konkursów kulinarnych. Są pasjonatami gotowania i z chęcią przekazują swoją wiedzę i doświadczenie studentom z całego świata.

"Trudno się oprzeć tej książce. Klasyka cukiernictwa krok po kroku, a w roli przewodników szefowie kuchni i nauczyciele ze słynnej szkoły Le Cordon Bleu. Nawet ja uwierzyłem, że dam radę! I tego Wam również życzę!"
Bartek Kieżun – Krakowski Makaroniarz, dziennikarz i autor książek kulinarnych

Informacje dodatkowe o Szkoła cukiernictwa. 100 przepisów szefa kuchni krok po kroku:

Wydawnictwo: Jedność
Data wydania: 2019-11-04
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 9788381440400
Liczba stron: 512

Tagi: kuchnia

więcej

Kup książkę Szkoła cukiernictwa. 100 przepisów szefa kuchni krok po kroku

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Szkoła cukiernictwa. 100 przepisów szefa kuchni krok po kroku - opinie o książce

Inne książki autora
Polska. Atlas samochodowy w skali 1:250 000
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Polska. Atlas samochodowy w skali 1:250 000

Polska. Atlas samochodowy w skali 1:250 000 zawiera dodatkowo plany 41 miast, fotoradary, nowe obwodnice miast. Mapa jest zgodna z GPS. Ponadto zawiera...

Wszechświat. Systemy gwiezdne, planety, galaktyki
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Wszechświat. Systemy gwiezdne, planety, galaktyki

Jak powstał nasz Układ Słoneczny? Na czym polega zaćmienie Słońca? Co to jest supernowa? Oto przykładowe pytania, na które młody Czytelnik znajdzie odpowiedź...

Zobacz wszystkie książki tego autora
Recenzje miesiąca Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy