Gdy w grê wchodz± polityka i mi³o¶æ, upadek mo¿e byæ tylko kwesti± czasu
Powie¶æ, która zainspirowa³a twórców serialu "Wspania³e stulecie", uwielbianego przez miliony polskich widzów!
Przepowiednia starej su³tanki Guldane, dotycz±ca wielkiej przysz³o¶ci Aleksandry, zaczyna siê spe³niaæ. Pochodz±ca z Rusi odaliska trafia do pa³acu w³adcy Imperium Osmañskiego. Sulejman zdaje siê nie widzieæ ¶wiata poza rudow³os± piêkno¶ci±, której nadaje imiê Hürrem. M³oda kobieta zachodzi w ci±¿ê, a su³tan szykuje siê do wojny. Kiedy wojska padyszacha oblegaj± Rodos, w Stambule Hürrem rodzi syna. Ma³y ksi±¿ê jest drugi w kolejce do tronu – Sulejman ma ju¿ mêskiego potomka, którego urodzi³a mu poprzednia faworyta, Gulbahar. Hürrem zrobi jednak wszystko, by rola nastêpcy tronu Osmanów przypad³a jej dziecku, krwi z jej krwi, a tym samym mog³a zostaæ najpotê¿niejsz± kobiet± w historii. Mijaj± lata rz±dów Sulejmana, a pozycja Rusinki u boku padyszacha siê umacnia. Hürrem zrobi wszystko, by osi±gn±æ swój cel, choæ nieraz bêdzie musia³a uciec siê do zbrodni. Czy misternie tkany plan powiedzie siê? I czy cena za jego realizacjê nie oka¿e siê za wysoka?
Informacje dodatkowe o Tajemnice dworu su³tana Hurrem. Tom 2. S³owiañska odaliska:
Wydawnictwo: W.A.B.
Data wydania: 2016-09-28