Okładka książki - Tego dnia zrywaliśmy stokrotki

Tego dnia zrywaliśmy stokrotki

Niepoprawna romantyczka zgadza się na udawany związek ze swoim najlepszym przyjacielem z dzieciństwa. Ku jej nieszczęściu ON jest też jej pierwszą miłością.

Daniella Daisy Maria (l. 22) zawsze wierzyła w miłość idealną - aż zakochała się w swoim najlepszym przyjacielu. Levi był dla niej wszystkim... dopóki nie powiedział, że nic do niej nie czuje.

Cztery lata później spotyka go w zatłoczonym barze w Nowym Jorku. Jedno spojrzenie sprawia, że jej serce znów bije za szybko, ręce drżą i nie może złapać oddechu.

A potem Levi prosi ją, by udawała jego dziewczynę.

Dla niego to układ - potrzebuje partnerki na ślub swojej siostry. Dla niej ryzyko, że znowu będzie miała złamane serce.

I w ogóle jak tu udawać miłość... skoro nigdy nie przestało się kochać?

Informacje dodatkowe o Tego dnia zrywaliśmy stokrotki:

Wydawnictwo: Muza
Data wydania: 2026-06-24
Tytuł oryginału: Picking Daisies on Sundays

Tagi: romans

Kup książkę Tego dnia zrywaliśmy stokrotki

Opinie o książce - Tego dnia zrywaliśmy stokrotki

Avatar użytkownika - ilovebook26
ilovebook26
Przeczytane:2026-06-30, Ocena: 3, Przeczytałam,
Po czterech latach Levi ponownie pojawia się w życiu Danielle, a pewne nieoczekiwane okoliczności sprawiają, że przedstawia ją jako swoją dziewczynę. Nie tylko dlatego, że potrzebuje partnerki na ślub swojej siostry, ale również po to, aby komuś coś udowodnić. On może wiele na tym zyskać, ale ona? No właśnie nic, a jednak bez zastanowienia się zgadza. Wszystko dla chłopaka, którego po tylu latach wciąż kocha. Czy tym razem znowu skończy się złamanym sercem? Dani to urocza, słodka i bardzo sympatyczna dziewczyna, która niestety jest bardzo mało pewna siebie. Projektuje ubrania i dobrze sobie radzi. Podobało mi się to, że ten aspekt został mocno rozwinięty w historii. A Levi? Gdy zaproponował, a właściwie postawił Dani przed faktem dokonanym odnośnie udawania jego dziewczyny, pierwsze, co pomyślałam, było: ten facet jest naprawdę egoistyczny. Złamał jej serce, a teraz robi coś takiego? Naprawdę nieładnie. Do tego ciągłe zachwyty nad jego osobą. Wystarczyło, że się pojawiał, a wszyscy od razu zachwycali się tym, jaki jest przystojny. Za każdym razem. Książki z motywem układu zawsze przyciągają moją uwagę, więc i tej nie mogłam odpuścić. Dani i Levi byli kiedyś nierozłączni, najlepszymi przyjaciółmi, a teraz ma połączyć ich coś więcej. Obie rodziny, jak się okazuje, są tym zachwycone. Relacja bohaterów bardzo mi się podobała, ale jednocześnie budziła wiele wątpliwości. Od początku wiadomo, że Dani wciąż jest dalej zakochana w swoim