Okładka książki - The Broken Vows. The Windsors

The Broken Vows. The Windsors

Czasem wybaczenie bywa trudniejsze niż nienawiść

Celeste Harrison i Zane Windsor dorastali w cieniu rodzinnej rywalizacji, która nauczyła ich nienawiści, zanim pozwoliła na miłość. Gdy po latach rozłąki rodzi się między nimi zakazany romans, oboje wierzą, że wreszcie wygrali z losem. Jednak jedna noc, jedno wyznanie i jedna tragedia niszczą wszystko, co budowali. Zdrada, w którą wierzy Celeste, popycha ją do zemsty, która niesie za sobą nieodwracalne skutki.

Pięć lat później los ponownie splata ich drogi - tym razem w aranżowanym małżeństwie. Związek oparty na gniewie i niewypowiedzianych oskarżeniach staje się polem bitwy. Dopiero odkrycie prawdy zmusza Celeste do walki o przebaczenie. Czy jednak miłość, którą zniszczyła, może się jeszcze odrodzić?

Ta historia jest naprawdę SPICY. Sugerowany wiek: 18+

The Broken Vows. The Windsors - opinie o książce

Avatar użytkownika - FascynacjaKsiazk
FascynacjaKsiazk
Przeczytane:2026-04-28, Ocena: 6, Przeczytałam,

🌺„THE BROKEN VIEWS”to poruszająca historia w której wiele wątków skradają serce oraz ranią za podejmowane decyzje,które nie zawsze były dobre.

🌺Opowieść z motywem aranżowanego małżeństwa już od pierwszych stron daje czytelnikowi mnóstwa wrażeń. Poznawanie przeszłości bohaterów,ich drogi do miłości oraz walki o nią mnie ujął. Dla niej porzuciliby wszystko,dopóki nie podjęli złych decyzji oraz naderwali zaufania. Wtedy świat ich stanął w płomieniach-dosłownie❕Od tej chwili nic nie jest tak jak dawniej-nienawiść przejmuje kontrolę,choć serce rwie się do ukochanej🥹

🌺Ślub,walka o to,co było jest wręcz niemożliwa. Aż ciężko było mi czytać,gdy złość górowała,a żal i wspomnienia przyćmiewały to,co się zyskało -skrywana miłość o której się nie zapomniało❕Każdy ruch,słowa,czyny i następujące zdarzenia pokazują,jak trudno ponownie zaufać,gdy raz się zostało zranionym. Rozumiałam bohatera-jego brak siły,aby szczerego zaufania. Nie chciał ponownie się zawieść,bo nie potrafiłby na nowo podnieść się.

🌺„THE BROKEN VIEWS” jest emocjonalną historią w której druga szansa nie jest prostą drogą,by móc na nowo w nią uwierzyć. Poruszane wrażliwe tematy tworzą odurzającą historię,która czyta się z zapartym tchem. Sześciuset stronicowa powieść kocha się i chciałaby się jej więcej. To świadczy o tym,że jest to znakomita lektura o miłości,której droga jest niezwykle zawiła i trudna.
🌺Cudowna historia,która z całego ❤ polecam📖👌

,,The Broken Vows" to czwarta odsłona serii ,,The Windsors", której autorką jest Catharina Maura. Bardzo lubię tę serię, dlatego wiedziałam, że zagłębienie się w losy kolejnego członka tej niezwykle wpływowej rodziny będzie tylko kwestią czasu. Czy zatem ten tom również przypadł mi do gustu? Już spieszę z wyjaśnieniem.

Głównymi bohaterami historii są Zane Windsor i Celeste Harrison. Oboje znają się od najmłodszych lat. Dorastali w cieniu rywalizacji między swoimi zwaśnionymi rodzinami, jednak po latach uszczypliwości i wzajemnych złośliwości zrodziło się między nimi uczucie, które sprawiło, że uwierzyli, iż mogą przekonać swoich bliskich do zakopania wojennego topora. Jednakże los zdecydował inaczej -- pewne wydarzenie przekreśliło ich wspólne życie, doprowadzając do szeregu decyzji, które na zawsze odbiły na nich swoje piętno. Czy zatem ich miłosna historia skończyła się, zanim jeszcze na dobre się zaczęła? Po odpowiedź na to pytanie odsyłam was do lektury.

Muszę przyznać, że ten tom jest inny niż poprzednie. Tym razem autorka zdecydowała się przedstawić losy głównych bohaterów w dwóch liniach czasowych, aby pokazać, jak historia Zane'a i Celeste kształtowała się na przestrzeni lat. W mojej ocenie był to świetny pomysł, ponieważ jest to jedyna para, która kochała się, zanim podjęto decyzję o tym, kogo Zane ma tak naprawdę poślubić, dlatego bardzo ważne było to, by pokazać, dlaczego nie jest on zadowolony z wyboru kandydatki, która niegdyś była dla niego całym światem.

Bardzo podobało mi się to, jak autorka przedstawiła to, jak budowali swoją zakazaną relację. Ich walka o to, by pomimo konfliktu pomiędzy nestorami ich rodów, mogli być razem, nawet kosztem wydziedziczenia, było naprawdę godne podziwu. Jako czytelniczka, bardzo mocno im kibicowała, ale doskonale wiedziałam, że będzie musiało wydarzyć się coś, co sprawi, że ich związek rozsypie się na kawałki. Jak można się domyślić -- tak właśnie było, jednak nie powiem, co się wydarzyło, aby nie odbierać przyjemności z czytania osobom, które jeszcze nie miały okazji zagłębić się w lekturze. Wspomnę jedynie, że po przeczytaniu ostatniego rozdziału pierwszej części ani przez minutę nie uwierzyłam w to, czego Celeste się dowiedziała, ale myślę, że cała sytuacja była dla niej tak dramatyczna, że jestem w stanie zrozumieć to, że nie myślała wtedy zbyt trzeźwo.

Jeżeli chodzi natomiast o drugą część, to ona również wzbudziła we mnie wiele emocji. Nie zawsze były one pozytywne, ale w ogólnym rozrachunku oceniam tę część bardzo dobrze. Właściwie moim jedynym zarzutem względem tego tomu jest to, że autorka trochę przeciągnęła całą akcję. Myślę, że trochę za dużo było wzajemnych pretensji i ciągłego powrotu do wydarzeń z przeszłości. Nie kupuję też rozwiązania tajemnicy przyjaciółki Celeste -- Lily. Wydaje mi się, że jej wyjawienie powinno nastąpić jednak sporo wcześniej, ale jak to mówią -- jak się nie ma, co się lubi, to się lubi, co się ma.

Niemniej jednak po lekturze ,,The Broken Vows" jestem pozytywnie nastawiona do tego, by poznać historię aranżowanego małżeństwa ostatniego z braci Windsor -- Lexa, który postanowił trochę przechytrzyć swoją babkę. Jednak tak naprawdę najbardziej czekam na historię ich siostry Sierry, ponieważ jestem przekonana, że będzie to moja ulubiona część całej serii.

Bittersweet Memories. Off-Limits. Tom 4
Catharina Maura0
Okładka ksiązki - Bittersweet Memories. Off-Limits. Tom 4

Tego uczucia nie da się wyrzucić z pamięci... Alanna i Silas poznali się w bolesnych okolicznościach. Tragiczne wydarzenia zbliżyły ich do siebie, a przyjaźń...

Forever after all. Na zawsze mimo wszystko
Catharina Maura0
Okładka ksiązki - Forever after all. Na zawsze mimo wszystko

On jest wpływowym milionerem. Ona - dziewczyną, którą doświadczył los. Pewnego dnia zdesperowana i pozbawiona innych możliwości Elena Rousseau wchodzi...