Nalewki to wspaniałe alkoholowe wyciągi z owoców, kwiatów lub ziół, znane i lubiane od pokoleń. Babcia trzymała w kredensie nalewkę ziołową na reumatyzm, malinową na rozgrzewkę i wiśniową na odpędzenie chandry. Lecznicze właściwości napitku wykorzystywane były od dawna. Oprócz zdrowotnego znaczenia, nalewki i likiery mają niepowtarzalne walory smakowe. W książce znajduje się ponad 50 przepisów na dawne i nowe trunki.
Wydawnictwo: Buchmann
Data wydania: 2013-03-27
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 64
,,Ssaki" to bogato zilustrowana książka przedstawiająca najbardziej znane zwierzęta w ich codziennym środowisku życia. Książka zawiera mnóstwo rzetelnej...
Popularny słownik wyrazów obcych i trudnych to nowoczesny słownik autorstwa znanych i cenionych językoznawców: Andrzeja Markowskiego i Radosława Pawelca...
Chcę przeczytać,