Upiecz to! Porażkoodporne przepisy na miarę każdej kuchni

Ocena: 5 (1 głosów)

GDYBY NA ŚWIECIE MIAŁA ISTNIEĆ TYLKO JEDNA KSIĄŻKA KUCHARSKA, BYŁABY NIĄ WŁAŚNIE TA!

Boisz się eksperymentowania w kuchni? W twoich szafkach zalegają napoczęte produkty? A może jesteś prawdziwym foodie - ale takim cierpiącym na chroniczny brak czasu?

Jeśli odpowiedziałeś ,,tak" na którekolwiek z powyższych pytań, dobrze trafiłeś - Upiecz to! gwarantuje sukces niezależnie od twoich umiejętności kulinarnych. Te dania praktycznie robią się same!

Czas przygotowania: Zaledwie kilkanaście minut, resztę pracy wykona za ciebie piekarnik!

Przybory kuchenne: Naczynie żaroodporne, deska do krojenia, nóż.

Składniki: Do wyboru, do koloru - książka zawiera ponad 70 przepisów oraz pomysłowe tabele z propozycjami łączenia składników, dzięki którym wyczarujesz istne niebo w gębie. W gruncie rzeczy wystarczą te produkty, które masz pod ręką!

Przygotowanie: Proste, pyszne, bezstresowe!

Uwagi:

Przepisy są porażkoodporne - po prostu nie da się ich zepsuć!

Nie nastawiaj się na godziny spędzone w kuchni, jedzenie robi się samo.

Procesowi przygotowania sprosta największy kuchenny amator...

...a efekt końcowy zachwyci nawet kucharza z gwiazdką Michelin!

Informacje dodatkowe o Upiecz to! Porażkoodporne przepisy na miarę każdej kuchni:

Wydawnictwo: Znak
Data wydania: 2021-09-15
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 9788324071449
Liczba stron: 240

Tagi: Gotowanie kulinaria itd. bóg

więcej

Kup książkę Upiecz to! Porażkoodporne przepisy na miarę każdej kuchni

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Upiecz to! Porażkoodporne przepisy na miarę każdej kuchni - opinie o książce

Avatar użytkownika - czytanienaplatan
czytanienaplatan
Przeczytane:2021-09-24, Ocena: 5, Przeczytałam,

W kuchni kieruję się trzema zasadami, ma być szybko, prosto i smacznie. Kiedy więc zobaczyłam tę książkę z adnotacją, że zawiera przepisy porażkoodporne, od razu wiedziałam, że to coś dla mnie.

I wiecie, co mnie zaskoczyło? Że upiec można praktycznie wszystko! I to błyskawicznie!

Od razu spodobało mi się, że prócz gotowych przepisów, w książce są tabele, na podstawie których możemy robić własne wariacje pieczonych potraw. To idealne rozwiązanie, gdy nie lubisz, tak jak ja, marnować jedzenia, bo wtedy można wykorzystać resztki różnych produktów, które masz w lodówce. I idealne, gdy, podobnie jak ja, nie lubisz zmywać. Wszystko przygotujesz w jednym naczyniu żaroodpornym.

Proponowane przepisy, które w większości wydają się proste na pierwszy rzut oka, okazały się zawierać niektóre składniki jak na moją wiedzę i umiejętności zbyt wyszukane. Kilka razy musiałam sprawdzić co kryje się za egzotyczną nazwą, ale okazało się, że to albo gotowa mieszanka przypraw, którą łatwo dostać, albo można wykorzystać prostsze zamienniki danego składnika.

U mnie w tym roku wyjątkowo obrodziła jabłonka, więc na pierwszy ogień poszły pieczone jabłka, ale już w planie na weekend jest zapiekany brokuł i kalafior z kozim serem i łosoś z warzywami. Już wiem, że to książka, która będzie u mnie w ciągłym użyciu!

Link do opinii
Recenzje miesiąca
Upiór w moherze
Iwona Banach
Upiór w moherze
Jemiolec
Kajetan Szokalski
Jemiolec
Pożegnanie z ojczyzną
Renata Czarnecka ;
Pożegnanie z ojczyzną
Sprawa lorda Rosewortha
Małgorzata Starosta
Sprawa lorda Rosewortha
Szepty ciemności
Andrzej Pupin
Szepty ciemności
Gdzie słychać szepty
Kate Pearsall
Gdzie słychać szepty
Góralskie czary. Leksykon magii Podtatrza i Beskidów Zachodnich
Katarzyna Ceklarz; Urszula Janicka-Krzywda
Góralskie czary. Leksykon magii Podtatrza i Beskidów Zachodnich
Zróbmy sobie szkołę
Mikołaj Marcela
Zróbmy sobie szkołę
Opowieści o kolorach
Nadine Debertolis
Opowieści o kolorach
Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy