Wbrew regu³om

Data wydania: 2022-01-12
Jêzyk orygina³u: polski

Tom 1 cyklu Biuro

Ocena: 5.2 (5 g³osów)

Gorący romans biurowy w samym sercu Trójmiasta!

Dwudziestopięcioletnia Róża Czarnecka żyje w świecie erotycznych fantazji. I tak się składa, że główną rolę w tych marzeniach na jawie odgrywa jej szef, Daniel Ostrowski. Szkoda tylko, że ten trzydziestodwuletni prezes korporacji, milioner i potentat na rynku deweloperskim wyznaje kilka bardzo sztywnych zasad. Najważniejsza z nich dotyczy zakazu pozasłużbowych relacji między pracownikami.

Jeden piątkowy wieczór zmienia życie Róży na zawsze. Zachęcona przez pijane koleżanki kobieta postanawia poderwać szefa, który, o zgrozo, pojawia się w tym samym lokalu. Jednak w poniedziałkowy poranek Róża niewiele z tego pamięta. Co innego Daniel. On wie o swojej pracownicy znacznie więcej, niż mogłaby przypuszczać, a piątkowy wieczór powoduje szereg konsekwencji, o których dziewczyna nie śniła w najśmielszych snach.

Kup ksi±¿kê Wbrew regu³om

Zobacz tak¿e

Opinie o ksi±¿ce - Wbrew regu³om

Avatar u¿ytkownika - marta_czyta
marta_czyta
Przeczytane:2022-07-22, Ocena: 5, Przeczyta³em, Mam,

“Wbrew regu³om“

Czêsto zdarza mi siê ¶miaæ w trakcie czytania, autorki nieraz wywo³uj± u¶miech na twarzy opisuj±c perypetie swoich bohaterów. Ale niewiele jest takich ksi±¿ek, przy których p³acze ze ¶miechu i które robi± na mnie tak dobre wra¿enie jak w³a¶nie ta. Wiem ju¿, ¿e moja lista autorek, po które bêdê siêgaæ w ciemno, w³a¶nie siê wyd³u¿y³a.

O tej ksi±¿ce by³o g³o¶no. Ka¿dy chwali³, a ja jak na sceptyczkê przysta³o, ba³am siê, ¿e bêdê t± która nie bêdzie szaleæ na jej punkcie. Ale musia³am siê przekonaæ i gdy podjê³am siê zrecenzowania drugiego tomu, wiedzia³am, ¿e pierwszego nie pominê. I w sumie lepiej nie chwytaæ za drugi bez znajomo¶ci pierwszego, zbyt wiele je ³±czy.

Ró¿a pracuje w firmie braci Ostrowskich - Przemka i ... Daniela. No w³a¶nie. On - tzw Ostry , Wielki Gro¼ny Wilk, Bazyliszek wzglêdnie Lucyfer. Sieje postrach w¶ród pracowników i Ró¿a te¿, mimo ¿e wzdycha do niego potajemnie, nieco siê go boi. Lecz alkohol zmienia ludzi 😅 nie do¶æ, ¿e pod jego wp³ywem za³o¿y³a siê z kole¿ankami, ¿e go uwiedzie, rozkocha i porzuci, to jeszcze traf chcia³, ¿e on wraz z bratem pojawi³ siê w tym samym klubie. No i oczywi¶cie do nich podesz³a. A ¿e nastêpnego dnia ona nie pamiêta jak wygl±da³o to ich spotkanie, a on tak... Hmm... Co z tego wyniknie ?

S± jak ogieñ i woda, dwa ¿ywio³y, oboje niebezpieczni ... I przezabawni zarazem. Czy ta walka skoñczy siê dla nich dobrze ?

Co to by³o ? Co¶ niesamowitego. Naprawdê rzadko zdarza siê, ¿e tak ¶wietnie siê bawiê podczas czytania, tak polubi³am tych szalonych bohaterów i tak bardzo spodoba³ mi siê styl pisania Magdy, ¿e jestem pod wielkim wra¿eniem. Podobno sarkazm to cecha osób inteligentnych. No ciekawie jakie IQ ma nasza autorka bo tego sarkazmu, humoru i z³o¶liwo¶ci tu jest ca³a masa. Nie ma strony, na której nie ma choæ chwili, jednej uwagi, jednego komentarza czy sytuacji, która by tego u¶miechu nie wywo³a³a.

Ró¿a mia³a plan, z którego szybko chcia³a zrezygnowaæ.

Daniel te¿ mia³ plan i uparcie przy nim trwa³ choæ czu³, ¿e bêdzie tego ¿a³owaæ.

Na drodze do wspólnego szczê¶cia, stoj± zasady, które ustanowi³ Daniel w firmie. Sk±d pomys³ na nie? Czym siê kierowa³ gdy je ustala³ ? I czy zdecyduje siê je z³amaæ ?

Ró¿a jest uparta, nieobliczalna i twarda. Kobieta z pazurem, inteligentna i maj±ca talent do my¶lenia na g³os 😅 ich ciête riposty, przekomarzania, dwuznaczne dialogi i dokuczanie sobie nawzajem, gwarantuje ka¿demu czytelnikowi niezapomnian± przygodê z t± ksi±¿k±.

To jedna z tych, których nie mo¿na nie przeczytaæ. Jedna z najlepszych jakie czyta³am. Szaleje za mafi±, ale romans biurowy w takim wydaniu jest ogromn± konkurencj± dla mojej mi³o¶ci. Nie ma innej opcji - polecam gor±co i nie mam czasu siê rozpisywaæ bo czytam drug± czê¶æ. I je¶li Wy jeszcze nie czytali¶cie to te¿ szybciutko bierzcie siê, bo warto. Oj warto 😈

Avatar u¿ytkownika - zakochanawksiazk
zakochanawksiazk
Przeczytane:2022-03-02, Ocena: 4, Przeczyta³em,

Ró¿a jest podw³adn± Daniela Ostrowskiego, który w pracy wyznaje ¿elazne zasady dotycz±ce miêdzy innymi zakazu pozas³u¿bowych relacji pomiêdzy pracownikami. Jeden wieczór zmienia wszystko - Ró¿a pod wp³ywem kole¿anek postanawia poderwaæ szefa, jednak nastêpnego dnia nic nie pamiêta. Jakie konsekwencje dla Ró¿y przyniesie ten wieczór? Jak potoczy siê jej relacja z Danielem?

To ju¿ moje kolejne spotkanie z twórczo¶ci± Magdy i poraz kolejny ¶wietnie siê bawi³am czytaj±c stworzon± przez autorkê historiê! Ksi±¿kê czyta siê szybko i przyjemnie, a to dziêki lekkiej fabule, która nie wymaga od czytelnika du¿o zaanga¿owania.
Romanse biurowe maj± to do siebie, ¿e ich g³ówni bohaterowie dostarczaj± czytelnikowi nie lada ¶miechu, oczywi¶cie tym razem te¿ tak by³o - utarczki s³owne Ró¿y oraz Daniela niejednokrotnie bawi³y mnie do ³ez. Ksi±¿ka ma kilka nieprzewidzianych zwrotów akcji, co sprawilo, ¿e czyta³am j± z jeszcze wiêkszym zainteresowaniem. Bohaterowie, a szczególnie Daniel maj± swoje tajemnice, które mog± wiele zmieniæ w postrzeganiu jego postaci kiedy tylko ujrz± ¶wiat³o dzienne.
Oboje bohaterów polubi³am od pierwszych stron, dostarczyli mi wielu mi³ych chwil podczas czytania i tym samym mog³am oderwaæ siê od trudów codzienno¶ci.
"Wbrew regu³om" to lekka, pe³na humoru historia mi³osna, która jest idealna na jeden wieczór na odstresowanie siê po ciê¿kim dniu. Moja ocena to 7/10.

Ró¿a od dawna podkochuje siê w Danielu, swoim szefie. Jest w jej snach, fantazjach erotycznych, jednak wiedz± o tym tylko jej przyjació³ki. Kobieta nie zamierza nigdy siê ujawniaæ, wie, jakie panuj± zasady w pracy, ¿e nie mo¿na siê wdawaæ w g³êbsze relacje miêdzy sob±.
Wszystko idzie po jej my¶li, czyli wzdycha do niego w tajemnicy, nic nie maj±c zamiaru z tym zrobiæ, do czasu. Po ciê¿kim dniu w „Mordowni”, jak nazywaj± miejsce pracy, Ró¿a wraz z przyjació³kami uda³y siê do baru, aby rozpocz±æ weekend od odstresowania siê. Wypity alkohol, podpuszczanie kole¿anek i niespodziewane pojawienie siê Daniela – to po prostu nie mog³o siê dobrze skoñczyæ. Jest tylko jeden problem, kobieta nie pamiêta, co tak naprawdê siê zdarzy³o. Wie, ¿e podesz³a do szefa, ¿e z nim rozmawia³a, ¿e chcia³a wszystko wyznaæ, jednak nie ma pojêcia, jak ta rozmowa przebieg³a, jak siê skoñczy³a. Poniedzia³ek nie bêdzie ³atwy, tym bardziej ¿e mê¿czyzna zaczyna siê dziwnie zachowywaæ. Co takiego sta³o siê w pi±tkowy wieczór? Co zrobi³a Ró¿a? Jak potoczy siê dalsza znajomo¶æ jej i Daniela?

¦mia³o mogê stwierdziæ, ¿e by³a to ksi±¿ka z ogromn± dawk± humoru i ju¿ dawno a¿ tyle siê nie ¶mia³am podczas czytania. Te dialogi miêdzy bohaterami, pewne zdarzenia, to by³o takie zabawne, ¿e po prostu nie da³o siê zachowaæ powago. Dlatego ostrzegam, je¶li nie mieszkacie sami, kategorycznie nie bierzcie siê za czytanie, kiedy inni domownicy ¶pi±.
Historia ciekawa, wci±gaj±ca, z kilkoma zaskakuj±cymi zwrotami. To jedna z tych ksi±¿ek, które przeczyta³a za jednym podej¶ciem, wci±gaj±c siê na pierwszych stronach i nie mog±c oderwaæ a¿ do ostatnich.

Bohaterowie do¶æ dobrze wykreowani.
Ró¿a jest kobiet±, któr± bywa niezdarna i do¶æ czêsto najpierw mówi, a potem my¶li. Jednak to s± u niej plusy, sprawiaj±, ¿e jest urocza i zabawna. Osobi¶cie j± polubi³am.
Daniel zwany „Ostrym” zdecydowanie taki jest. To mê¿czyzna niedostêpny, siej±cy strach w¶ród pracowników, momentami wrêcz odpychaj±cy innych. Jednak ma swoje powody i kiedy siê je odkrywa znacz±co, siê zmienia o nim zdanie.

„Wbrew regu³om” to ksi±¿ka, która dostarczy³a mi ogromn± dawkê humoru. Mnie bardzo siê podoba³a i z przyjemno¶ci± polecam.

Recenzja pojawi³a siê równie¿ na moim blogu - Mama, ¿ona - KOBIETA

Avatar u¿ytkownika - mklaudiamax
mklaudiamax
Przeczytane:2022-04-15, Ocena: 5, Przeczyta³em,

Wbrew regu³om wywo³a³o na mnie du¿e wra¿enie. Zapytacie dlaczego?

Bo dostarczy³a mi sporych emocji.

Ró¿a Czarnecka (chyba jedyna do tej pory postaæ, której nazwisko od razu zapamiêta³am!) pracuje w "Mordowni", jak elokwentnie okre¶la swoje miejsce pracy i od przesz³o roku podkochuje siê w swoim szefie - Ostrym. Przezwisko mu nadane jest adekwatne do osobowo¶ci mê¿czyzny. Twardy, zdyscyplinowany, prowadz±cy siln± rêk± firmê. Dobry, chocia¿ wycofany szef. Docenia starania pracowników, za b³êdy sowicie karze. Wyznaje szereg regu³, a jedna z nich bardzo nie odpowiada Ró¿y.

Zakaz zwi±zków w¶ród pracowników korporacji OstrowskiDevelopment.

Tylko co zrobiæ, gdy alkohol uderza do g³owy, a Ró¿a w przyp³ywie odwagi zak³ada siê ze wspó³pracownicami, ¿e zdobêdzie Ostrego?

Tego Ostrego, który w³a¶nie zjawi³ siê w klubie, gdzie dziewczyny odreagowuj± ciê¿ki tydzieñ w Mordowni. Jak siê okazuje, nie trafi³ tam przypadkiem...

Wbrew regu³om jest pe³n± emocji ksi±¿k±, w której przewa¿a humor i ciêty jêzyk, a docinki miêdzy g³ównymi bohaterami pokocha³am. Przyznajê, ¿e gapowato¶æ Ró¿y trochê mnie dra¿ni³a i sama dziwi³am siê Danielowi (Ostremu), ¿e z ni± tyle wytrzymuje ? Jak mnie bawi³o, ¿e dziewczyna nie rozumie, co oznaczaj± zaci¶niête usta Ostego i pulsuj±ca na skroni ¿y³a ? Ehhh, biedna, nie mia³a pojêcia, ¿e te¿ wpad³a w oko Ostremu. Pytanie tylko, czy Daniel z³amie w³asne zasady, by zdobyæ Ró¿ê?

Wkurzy³am siê na Daniela. Serio. I to jest najlepszy dowód, ¿e ksi±¿ka jest dobra. Gdy wyszed³ na jaw powód jego nag³ej zmiany... Poczu³am siê, jakbym dosta³a obuchem. ¯al mi by³o Ró¿y, tak po ludzku ¿al, bo nie mam pojêcia, co bym poczu³a na jej miejscu. I nie mog³am poj±æ, dlaczego osoba, która kiedy¶ zosta³a w perfidny sposób oszukana, próbuje tego samego na nie¶wiadomej niczego dziewczynie. Nie, tak nie wolno, a demony kryj±ce siê w Danielu mog± doprowadziæ do nieciekawego koñca.
Czy tak by³o? Przekonajcie siê sami. Ja ksi±¿kê poch³onê³am. ¦mia³am siê i przeklina³am. I mia³am rumieñce, ¿eby nie by³o ?

Bogaty i wredny szef- kolejna autorka wybra³a sobie ten temat przewodni i s±dzi³am, ¿e znowu oklepany ju¿ motywa biurowego romansu, ale o dziwo, podoba³a mi siê ta ksi±¿ka, choæ romans tak¿e by³. Osadzona w polskich realiach, wiêc z ciekawo¶ci± pozna³am taki punkt widzenia polskich korporacji. Bardzo ciekawa i czyta siê jednym techem. Polecam.

Avatar u¿ytkownika - magdalenalesz
magdalenalesz
Przeczytane:2022-08-21, Przeczyta³am, 2022,
Inne ksi±¿ki autora
Wbrew pozorom
Magdalena Szponar0
Ok³adka ksi±zki - Wbrew pozorom

Sprytna i przebojowa Ewa Soko³owska stara siê o posadê asystentki braci Ostrowskich. Przysz³ym szefem kobiety mo¿e zostaæ Przemek Ostrowski, jej przyjaciel...

Odcienie czerwieni
Magdalena Szponar0
Ok³adka ksi±zki - Odcienie czerwieni

Izabela Sarnecka jest psychologiem policyjnym oraz profilerk±. Pomaga kolegom z pracy wytypowaæ potencjalnych sprawców przestêpstw. Ju¿ podczas studiów...

Zobacz wszystkie ksi±¿ki tego autora
Cytaty z ksi±¿ki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej ksi±¿ki.

Recenzje miesi±ca
Holly