Od Autorki:
A czym są "Wichry od Doliny"?
To 13 opowiadań podsumowujących moją drogę od momentu, gdy zamarzyłam o własnej powieści na księgarnianych półkach, po rok, gdy świętuję dziesięciolecie na rynku wydawniczym.
7 opowieści z Wilczej Doliny (w tym 2 wcześniej niepublikowane).
6 zamkniętych historii spoza świata Wilczej Doliny - w klimacie grozy, komedii, steampunku i innych.
"Wichry od Doliny" to zaproszenie do wspólnej literackiej podróży, z której zawsze wraca się do domu, do małej chaty w Wilczej Dolinie.
Każde opowiadanie zostało opatrzone ilustracją. Za szatę graficzną (okładka, ilustracje i wszystkie piękne ozdobniki) odpowiada najbardziej wilczodolinowa graficzka Bena Leśniowska-Gustyn ilustracje.
Wydawnictwo: selfpublishing
Data wydania: 2024-12-05
Podczas każdej pełni księżyca mieszkańcy Wilczej Doliny ryglują drzwi w chatach i siedzą w ciszy, nasłuchując z niepokojem wycia wilkołaka. Pochłonięta...
Od kilkunastu lat Wilcza Dolina przygotowuje się na powrót wilkarów. Opiekunka jest zmęczona oczekiwaniem, odpowiedzialnością, strachem i...
Przeczytane:2025-05-01, Ocena: 5, Przeczytałem,
Przepięknie wydana książka ? i te cudne barwione brzegi ?. W antologii znajdziemy opowiadania z Doliny oraz 6 innych opowiadań. Każde opowiadanie ma wstęp i zakończenie. Czytając te opowiadania widzimy jak rozwój pisarski autorki się rozwijał ?. Piękne ilustracje dodają smaczku tym opowiadaniom ?Chociaż większość tych opowiadań już czytałam, uważam że warto było do nich wrócić i warto mieć takie cudeńko na swojej półce ?.
W sprzedaży tylko bezpośrednio u autorki ?