Okładka książki - Wierszyki na zbitki spółgłoskowe dla dzieci i dorosłych

Wierszyki na zbitki spółgłoskowe dla dzieci i dorosłych

To już szósta książka z cyklu wierszyków poświęconych nauce i ćwiczeniu głosek. Zawiera ona 322 wierszyki - zarówno dość łatwe, przeznaczone dla przedszkolaków upraszczających wyrazy, jak i trudniejsze, które mogą wykorzystywać nauczyciele szkół do uczenia czytania oraz ćwiczenia dykcji, a nawet dorośli szlifujący wymowę. Czytelnik odnajdzie w publikacji bajki, ukłony w stronę Krakowa, zabawne puenty i dużo nowego materiału poświęconego głosce [r].

Do tworzenia wierszyków wykorzystałam materiał wyrazowy zgromadzony w Logopedycznym zbiorze wyrazów, wspaniale opracowanym przez Janinę Wójtowiczową. Proszę czytelników o wyrozumiałość podczas lektury zaskakujących wierszyków, bo niekiedy musiałam podejmować karkołomne próby połączenia w jakąś sensowną całość niezwiązanych ze sobą wyrazów. Przy każdym wierszyku, także w spisie treści, pogrubione zostały ćwiczone zbitki.

Informacje dodatkowe o Wierszyki na zbitki spółgłoskowe dla dzieci i dorosłych:

Wydawnictwo: Oficyna Wydawnicza Impuls
Data wydania: 2025-07-01

Tagi: Terapia zajęciowa Psychiatria Proza (w tym literatura faktu) dla dzieci i młodzieży Edukacja - przedmioty zawodowe i inne Materiały edukacyjne Nauczanie przedszkolne Dla dorosłych początkujących czytelników

Kup książkę Wierszyki na zbitki spółgłoskowe dla dzieci i dorosłych

Ciało słowotwórczo-frazeologiczne
Monika Lubina0
Okładka ksiązki - Ciało słowotwórczo-frazeologiczne

Przychylne przyjęcie książki Zwierzyniec słowotwórczo-frazeologiczny zachęciło mnie do dalszych zabaw językowych, tym razem związanych z częściami...

Wierszyki drogowskazy do utrwalania wymowy i pisowni głosek: t, d, n, ń, j, l, r
Monika Lubina0
Okładka ksiązki - Wierszyki drogowskazy  do utrwalania wymowy i pisowni głosek: t, d, n, ń, j, l, r

Wierszyki drogowskazy stanowią drugą część cyklu wierszyków do utrwalania wymowy i zapisu głosek. Poświęcone są utrwaleniu prawidłowej artykulacji...