Okładka książki - Wszystko, co chcesz wiedzieć. Genialne pytania i proste odpowiedzi na każdy dzień roku

CZY KOSMICI ISTNIEJĄ?

JAK POWSTAJĄ KOLORY?

SKĄD SIĘ BIORĄ POMYSŁY?

CZY WIELORYBY PUSZCZAJĄ BĄKI?

KTO STWORZYŁ PIERWSZĄ WATĘ CUKROWĄ?

Poznaj odpowiedzi na nawet najbardziej zwariowane pytania zadawane przez dzieci z całego świata. Odkryj zdumiewające fakty o wszystkim - od słodyczy aż po kosmos!

Autorka nagradzanego podcastu ,,Everything Under the Sun", na podstawie którego powstała książka, w prosty sposób odpowiada na 366 pytań z najróżniejszych dziedzin - historii, sztuki, biologii, fizyki i nauk przyrodniczych. Przy wsparciu cenionych ekspertów wyjaśnia, skąd biorą się pierwiastki i jak komunikują się żyrafy.

Książka przetłumaczona na dziewięć języków.

O książce

TOP 3 popularnonaukowych książek dla dzieci w 2021 roku. ,,The Bookseller"

Cudowny zbiór 366 intrygujących pytań o wszystko - od nauki do natury, od dinozaurów po kosmos. ,,The Scottish Sun"

O podcaście, na podstawie którego powstała książka

Podcast nominowany w kategorii ,,Dla dzieci" British Podcast Awards w 2023 roku.

TOP 11 podcastów dla osób uczących się w domu według ,,The Times".

Informacje dodatkowe o Wszystko, co chcesz wiedzieć. Genialne pytania i proste odpowiedzi na każdy dzień roku:

Wydawnictwo: Znak
Data wydania: 2026-01-28

Tagi: Proza (w tym literatura faktu) dla dzieci i młodzieży Dzieci od ok. 6 lat

Kup książkę Wszystko, co chcesz wiedzieć. Genialne pytania i proste odpowiedzi na każdy dzień roku