Czy wiedzieliście, że jeden z najbardziej kolorowych, zabawnych i pysznych napojów świata pochodzi z dalekiego Tajwanu? To oczywiście bubble tea - słodka herbata z mięciutkimi, sprężystymi kuleczkami tapioki! Dziś można spotkać ją w wielu krajach, w różnych smakach i kolorach, a wszędzie tam, gdzie się pojawia - wywołuje zachwyt i dobry humor. Bubble tea stała się prawdziwą gwiazdą wśród napojów, a jej małe perełki podbijają świat!
Książka ,,Wszystko o bubble tea" to fantastyczna przygoda dla każdego, kto kocha słodkie smaki i chce dowiedzieć się, skąd wzięła się moda na bąbelkową herbatę. W środku znajdziecie zabawne ciekawostki o buble tea - jak powstała, dlaczego ma kuleczki i czemu tak świetnie poprawia nastrój. Do tego piękne, kolorowe ilustracje, które aż chce się oglądać bez końca! Całość jest przedstawiona tak, by czytanie było lekkie i pełne radości.
Ale to nie wszystko! W książce czekają również przepisy na przygotowanie bubble tea w domu. Dzięki nim nauczycie się gotować tapiokę tak, żeby była idealnie miękka i sprężysta, mieszać herbaty w najróżniejszych smakach oraz ozdabiać napoje tak, by wyglądały jak z najlepszej kawiarni. Możecie tworzyć własne kompozycje - mleczne, owocowe, z galaretkami, syropami i wszystkim, co tylko podpowie wyobraźnia!
Wydawnictwo: Wilga
Data wydania: 2026-01-28
W tej kolorowej książce znajduje się 13 łatwych przepisów na Bubble tea. A oprócz tego jest tutaj również wiele faktów i ciekawostek oraz quizy i zadania. I chociaż książeczka ta nie jest duża, zapewnia naprawdę wiele rozrywki.
Dowiemy się z niej jak samodzielnie przygotować Bobba. Jest to kremowa herbatka pochodząca z Tajwanu. Napój ten można spotkać dzisiaj w wielu smakach. Jest pyszny i podbija świat.
Książka ,,Wszystko o bubble tea" to fantastyczny prezent dla tych, którzy kochają słodkie smaki oraz dla tych, którzy chcą dowiedzieć się czegoś więcej o tym dodającym humoru napoju.
W środku znajdziecie zabawne ciekawostki o buble tea, które pokazane są na kolorowych ilustracjach. Ilustracje te naprawdę przyciągają wzrok i ma się ochotę przeglądać tę książkę nie jeden raz.
Książka przeznaczona jest dla dzieci od 6 lat. Napisana jest lekkim i przyjemnym językiem, który sprawia, że uśmiech pojawia się na naszych twarzach.
Książka pokaże jak mieszać smaki i różne syropy by powstały naprawdę przepyszne napoje.
To jak? Kto jest chętny przygotować swoją własną sprężystą herbatkę?
Przeczytane:2026-02-01, Ocena: 5, Przeczytałam, Wyzwanie - wybrana przez siebie liczba książek w 2026 roku, Przeczytaj tyle, ile masz wzrostu – edycja 2026,
W książce można znaleźć zabawne i ciekawe informacje o napoju buble tea. Ważną częścią książki są przepisy na różne rodzaje napoju, który podbija świat.
Jako fanka herbaty nie mogłam nie sięgnąć po tę niewielką książeczkę. Tak. Jestem świadoma, że raczej była dedykowana dla dzieci, ale z największą przyjemnością zaczytywałam się w historię powstania buble tea oraz przepisy, na różne rodzaje tego niezwykłego napoju. Książka uzmysłowiała mi, że czas spędzony na przygotowanie buble tea może być czasem wspólnie spędzanym rodziców i dzieci. Dodatkowo książeczka ma dla czytającego kilka pomysłów na różnorakie zabawy.
Wszystko o bubble tea to książka ciekawa. Dzięki niej możemy dowiedzieć się czegoś nowego.... Możemy spróbować czegoś nowego... Może być inspiracją do czasu wspólnie spędzonego z dziećmi.