Okładka książki - Wydarzyło się nad jeziorem. Wyspa tajemnic

Wydarzyło się nad jeziorem. Wyspa tajemnic

Mroczny thriller, pełen zagadek i nieoczekiwanych zwrotów akcji.

Plotki na temat przeszłości tajemniczego wiktoriańskiego domu i jego mieszkańców nie cichną.

Dwadzieścia lat temu babcia Harper zmarła w podejrzanych okolicznościach, będąc pod jej opieką, tej samej nocy, w której zniknął jej chłopak. Jego ciała nigdy nie odnaleziono i nie postawiono żadnych zarzutów.

Jakie tajemnice skrywa owiana złą sławą wyspa, na której stoi rodzinna posiadłość Harper? Czy przeszłość da się tak po prostu zapomnieć?

Informacje dodatkowe o Wydarzyło się nad jeziorem. Wyspa tajemnic:

Opinie o książce - Wydarzyło się nad jeziorem. Wyspa tajemnic

Avatar użytkownika - brunetkabooksrec
brunetkabooksrec
Przeczytane:2026-07-01, Ocena: 6, Przeczytałem, Mam,
Wiesz są książki, które bierzesz do ręki i już od pierwszych stron czujesz ten dreszcz na plecach. „Wydarzyło się nad jeziorem. Wyspa tajemnic” Lisy Jackson to właśnie taki przypadek! Ta okładka i tytuł zapowiadają mroczną historię, ale rzeczywistość przerasta oczekiwania. To nie jest zwykły kryminał – to podróż w głąb mrocznych sekretów, które nie chcą zostać pogrzebane 😱 🌿 Klimat? Gęsty jak mgła nad jeziorem Twilight. Autorka buduje atmosferę niepokoju, który czuć w każdym zakamarku wiktoriańskiego domu. Jest tajemniczo, izolowanie i czuć ten nieodparty ciężar przeszłości. Od pierwszych stron miałam wrażenie, że sama stoję na tej prywatnej wyspie, a z każdego kąta obserwują mnie cienie przeszłości. 📖 Fabuła to prawdziwa zagadka. Harper Reed Prescott odziedziczyła ogromny dom i wyspę, ale nie chce mieć z nimi nic wspólnego. I nic dziwnego! Dwadzieścia lat temu, będąc pod jej opieką, zginęła jej babcia, a tej samej nocy zniknął jej chłopak. Jego ciała nigdy nie znaleziono. Teraz, po latach, musi wrócić w to miejsce, a dawne wydarzenia wracają z podwójną siłą. Lisa Jackson serwuje nam labirynt kłamstw, półprawd i ukrytych motywów – do samego końca nie miałam pojęcia, komu można ufać. 👥 Bohaterowie są autentycznie skomplikowani. Harper to postać, której emocje wciągają bez reszty. Czujemy jej traumę, strach i determinację. To nie jest ideał – to kobieta z bagażem doświadczeń
Mściwość
Lisa Jackson0
Okładka ksiązki - Mściwość

Powieści Lisy Jackson to fenomen wydawniczy ostatnich lat To bestsellery sąsiadujące na światowych listachz książkami Johna Grishama i Stephenie Meyer Każda...

Dreszcze
Lisa Jackson0
Okładka ksiązki - Dreszcze

Opuszczony szpital psychiatryczny. Stary witraż. Okno, za którym przed laty rozegrała się tragedia. Detektyw Montoya ma tylko takie tropy. To za mało,...