Okładka książki - Wyspa Skradzionych Marzeń

Wyspa Skradzionych Marzeń

OD POCZĄTKU WAKACJI W ŻYCIU CASSIE ZMIENIŁO SIĘ WSZYSTKO.

Wyspa tonie w kłamstwach, a zaufanie jest luksusem, na który niewielu może sobie pozwolić.

Pośród tego chaosu jest również on - niebezpieczny i zdeterminowany Caleb Raeken. Chłopak ma własny plan i nie cofnie się przed niczym, aby go osiągnąć. Nawet jeśli po piętach depcze mu morderca. Na tym etapie rozgrywki trudno uwierzyć w czyjekolwiek słowa, bo prawda wydaje się tylko złudzeniem, a mieszkańcy Folly Beach skrywają znacznie więcej mrocznych tajemnic...

KONTYNUACJA OCEANU STRACONYCH NADZIEI - KSIĄŻKI, KTÓRA ZAWŁADNĘŁA SERCAMI CZYTELNIKÓW!

Informacje dodatkowe o Wyspa Skradzionych Marzeń:

Opinie o książce - Wyspa Skradzionych Marzeń

Avatar użytkownika - truskawka2
truskawka2
Przeczytane:,
Wyspa Folly Beach wydaje się sielankowa. Jednak dla Cassie od trzech lat życie tutaj jest koszmarem. Najpierw jej ukochany wujek został zamordowany. Zeznania dziadka dziewczyny doprowadziły do tego, że do więzienia trafił najlepszy przyjaciel wujka. Ponoć zabił w akcie szaleństwa. Cassie musi sobie poradzić nie tylko z żałobą po wujku, ale też z komplikacjami w życiu uczuciowym. Już wcześniej zakochala się w synu skazanego - Calebie. Teraz on wścieka sie na nią, ze przez jej dziadka ojciec wylądował w więzieniu. Ona patrzy na niego widząc syna mordercy bliskiej osoby. Jednak mimo wzajemnej urazy wciąż jest między nimi niezwykła chemia. Sytuacja jeszcze bardziej komplikuje się, gdy na wyspie dochodzi do kolejnego morderstwa. Nie może to byc ojciec Caleba, który przecież siedzi, więc kto? Młodzi próbują dojść do prawdy. Przy okazji dowiadują się wstrząsających faktów o swoich najbliższych. Czy zdołają znaleźć zabójcę? Jak ułoży się między nimi? Jak będą żyć z tym, czego się w międzyczasie dowiedzieli? Zapraszam do lektury. Czytając czułam się jak na bezludnej wyspie. Nie istniało nic poza książką. dr Kalina Beluch
Avatar użytkownika - dianawiszniewska
dianawiszniewska
Przeczytane:2025-07-21, Ocena: 5, Przeczytałam,

Jeśli tylko potrzebujesz wakacyjnego klimatu to zdecydowanie, ta książka przeniesie cię w świat surfingu, gofrów, lata, miłości oraz mnóstwa tajemnic.
Zuzanna Wólczyńska pisze tak, że niemal czujesz pod stopami rozgrzany piasek i słyszysz szum fal. Zauważyłam to już w pierwszej części i po prostu czuć tę miłość do wody i do wolności jaką daje surfing (i pisze to ja osoba bojąca się wody).
Drugim świetnie pokazanym aspektem jest chemia między bohaterami. Relacje w tej historii są jak przypływ i odpływ, pełne napięcia, niedopowiedzeń i niespodziewanych zwrotów. No a zadurzenie w "niegrzecznym chłopcu" świetnie oddane, choć najciekawsze są ich rozmowy pełne ripost i ciętych uwag.
No i to co najlepsze a mianowicie rozwikłanie krok po kroku zagadki. Tu tajemnica goni tajemnicę, a wszystko co znamy okazuje się być złudzeniem. Z każdą stroną wychodzą na jaw nowe zaskakujące fakty. A nas coraz bardziej nurtuje pytanie kto jest mordercą.
No i jako miłośniczka pięknych wydań nie mogę o tym nie wspomnieć, gdyż jest to mistrzostwo, szczególnie że barwione brzegi obu książek łączą się w jeden piękny obraz.

,,Wyspa skradzionych marzeń" to kontynuacja ,,Oceanu straconych nadziei". Pierwszy tom porwał mnie od pierwszych stron, a kończąc go potrzebowałam kolejnego na już. I cieszę się, że w końcu go mam.

Akcja książki dzieje się w małej miejscowości Folly Beach. Mamy tutaj wiele kłamstw, nie wiadomo komu można ufać a komu nie. Natomiast Cassie i Caleb to dwójka bohaterów, którzy potrafią dostarczyć nie małych emocji. Podczas czytania czułam napięcie i lekki dreszczyk. Ale nie tylko. Zarówno Cassie jak i Caleb to postacie, które potrafią rozbawić. Bardzo ich polubiłam i ich wzajemna relację.

Akcja książki tutaj jest dość dynamiczna, dzięki czemu przez książkę wręcz płynie się. W książce znajdziemy zaskakujące Plot Twisty, które sprawiają, że nie ma mowy by lekturę odłożyć chociaż na chwilkę. Dodatkowo mamy tutaj narracje prowadzoną z perspektywy oby bohaterów. Bardzo lubię w ten sposób opowiedzianą historię. Mogę każdą z postaci lepiej poznać. Zrozumieć ich czyny i emocje.

Autorka wspaniale buduje tutaj atmosferę pełną tajemnic i zwrotów akcji. I jeśli lubicie lekkie, ale zaraz wciągające historie to bardzo polecam serię ,,Folly Beach". Te dwa tomy są idealnymi lekturami na letnie wieczory.

Let Me Love You
Zuzanna Wólczyńska0
Okładka ksiązki - Let Me Love You

Minęły dwa lata, odkąd Noah wyjechał z Kalifornii. Beztroskie wakacje dobiegły końca, a w życiu Bee i Noah zmieniło się wszystko: miasto, praca, studia...

Let me know
Zuzanna Wólczyńska0
Okładka ksiązki - Let me know

Nazywali się najlepszymi przyjaciółmi, póki los nie zdecydował, że wystawi ich relację na próbę. Bee i Noah byli nierozłączni. Oboje lubili kwaśne żelki...