i pomoże ponieść największe nawet ciężary.
Za rok o tej porze to ponowne spotkanie z Kornelią z Dobrze, że jesteś. Jeśli myśleliście, że jej problemy się skończyły, że już nic złego nie może jej spotkać, myliliście się.
Poprzeczka idzie w górę, a problemy się mnożą. Na jaw wychodzą mroczne tajemnice z głębokiej przeszłości, a bohaterów opanowuje psychoza strachu. Przeszłość staje oko w oko z teraźniejszością. To tak, jakby Pan Bóg mówił: ,,Sprawdzam, ile jesteś w stanie znieść i jakim człowiekiem możesz się stać".
Ale ta historia to próba sił także dla Czytelnika - co wie o wybaczaniu i o sobie samym, jak daleko sięga Jego wyobraźnia, czy walczyłby o miłość i o siebie tak jak Kornelia?
Wydawnictwo: Replika
Data wydania: 2016-11-22
Pewnego zimowego dnia moja córka przyniosła do domu maleńkiego pieska, który mieścił się na otwartej męskiej dłoni. Powiedziała, że to nowy psiak jej kolegi...
Książki Moniki Sawickiej są jak spotkania z dobrą przyjaciółką, która wysłucha, pocieszy, przyniesie otuchę i pomoże ponieść największe...
Przeczytane:2017-05-26, Ocena: 5, Przeczytałam, 52 książki - 2017,
Kornelia znana z poprzedniej części "Dobrze, że jesteś” postanowiła zaufać na nowo mężczyźnie i ułożyć z nim życie, kiedy między nimi rodzi sie uczucie i pojawia się światełko na normalną codzienność bez strachu, przeszłość powraca do kobiety, budzi się uśpione zło i ujawniają się niewyjaśnione tajemnice z przeszłości. Ktoś chce zaszkodzić Kornelii.
"Rozorało serce na pół i rana nadal krwawi. Bo czas ich nie leczy, tylko zabliźnia, przysypuje pyłem niepamiętania."