Konserwuje żywność, ułatwia jej strawienie, stanowi źródło witamin, wspomaga metabolizm i utrzymuje równowagę organizmu - kiszenie, fermentowanie i solenie.
Moda na kiszonki wróciła, a dzięki tej książce dowiesz się, jak zrobić kambuchę, kefir, kim chi, ukisić cytrynę i przygotować marmoladę z kumkwatów.
Fermentacji możemy poddać niemal wszystkie warzywa i owoce, warto więc poznać najciekawsze receptury na zachowanie ich wartości odżywczych i witamin. Kiszonki to bogactwo kultury bakterii, probiotyków, które łagodzą alergie i nietolerancje pokarmowe, zmniejszają nawet ryzyko występowania nowotworów.
Wydawnictwo: Buchmann
Data wydania: 2018-02-15
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 160
Nadzieja płynie niczym wielka rzeka, ogarnia wszystkie nasze codzienne sprawy, całe nasze życie duchowe, intelektualne, społeczne, rodzinne. Właśnie dzięki...
Książka pełna fantastycznych rysunków modowych, które przywołasz do życia, kolorując je na swój wyjątkowy sposób. Miłośnicy...
Chcę przeczytać,