Ach, ziemniaki, napisano o nich całe tomy! My, Polacy, zjadamy ich rocznie ponad 100 kg na osobę! Co nikogo nie martwi, bo są zdrowe. Zawierają białko, skrobię, błonnik, sporo potasu i witamin. Same kartofle nie tylko nie tuczą, ale nawet pomagają pozbyć się zbędnych kilogramów. Porcja 20 dag to tylko 180 kalorii i 25% naszego dziennego zapotrzebowania na witaminę C. Najwięcej witamin znajduje się tuż pod skórką, z tego powodu najlepiej gotować ziemniaki w mundurkach i na parze. Warto po nie sięgać dla zdrowia, a my podpowiadamy, jak przygotować z nich ponad 160 smacznych potraw.
Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2013-08-13
Kategoria:
ISBN:
Liczba stron: 176
Encyklopedia kotówto przewodnik po rasach kotów. Książka zawiera opisy ponad sześćdziesięciu ras - zarówno tych uznanych przez międzynarodową federację...
Conan Barbarzyńca pokonuje groźną pustynię, nie trafia jednak do stygijskiej świątyni ani vendhyjskiej fortecy, tylko w miejsce znacznie, ale to znacznie...
Chcę przeczytać, Inne,