Ok³adka ksi±¿ki - Zwi±zki chemiczne. Algorytm mi³o¶ci

Zwi±zki chemiczne. Algorytm mi³o¶ci

Ocena: 5.33 (3 g³osów)

"Algorytm mi³o¶ci" Susannah Nix to pierwsza czê¶æ serii Zwi±zki chemiczne obejmuj±cej powie¶ci romantyczne, których bohaterki pracuj± w STEM, czyli w ró¿nych dziedzinach nauki (science), technologii (technology), in¿ynierii (engineering) i matematyki (mathematics).

Ostatni± rzecz±, jakiej spodziewa siê Melody po otrzymaniu wymarzonej oferty pracy jest ponowne spotkanie z facetem, z którym przespa³a siê w college'u. Umiê¶nione ciacho z jej studenckich czasów pracuje w tej samej firmie lotniczej w Los Angeles, do której dzia³u IT w³a¶nie przyjêto dziewczynê i na dodatek jest synem dyrektorki generalnej.

Informacje dodatkowe o Zwi±zki chemiczne. Algorytm mi³o¶ci:

Wydawnictwo: W.A.B.
Data wydania: 2024-04-10
ISBN: 9788383195810

Tagi: romans

wiêcej

Kup ksi±¿kê Zwi±zki chemiczne. Algorytm mi³o¶ci

Cytaty z ksi±¿ki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej ksi±¿ki.

Zobacz tak¿e

Zwi±zki chemiczne. Algorytm mi³o¶ci - opinie o ksi±¿ce

Avatar u¿ytkownika - burgundowezycie
burgundowezycie
Przeczytane:2024-04-17, Ocena: 4, Przeczyta³am,

“Algorytm mi³o¶ci” autorstwa Susannah Nix to pierwsza czê¶æ serii “Zwi±zki chemiczne”, która skupia siê na bohaterkach pracuj±cych w dziedzinach nauki, technologii, in¿ynierii i matematyki (STEM).

G³ówna bohaterka, Melody, jest postaci±, z któr± ³atwo siê uto¿samiaæ. Jej pasj± jest nauka, ksi±¿ki, seriale fantastyczno-naukowe oraz figurki Funko Pop. Wkrótce udaje jej siê równie¿ otrzymaæ wymarzon± pracê i wydaje siê, ¿e wszystko idzie zgodnie z planem. Jednak w pracy spotyka Jeremy’iego, umiê¶nionego ch³opaka, z którym siê przespa³a bêd±c w college’u. Ta niezrêczna i niespodziewana sytuacja dodaje powie¶ci smaku. Od tego momentu ich relacja, choæ skomplikowana, jest urocza i pe³na emocji.

Susannah Nix zgrabnie ¿ongluje motywami powoli rodz±cego siê uczucia, romansu biurowego, udawanego zwi±zku oraz przej¶cia od przyja¼ni do mi³o¶ci. Interakcje miêdzy Melody a Jeremy s± cudowne, a ich metamorfoza osobowo¶ci jest imponuj±ca.

Powie¶æ jest lekka i przyjemna, idealna dla tych, którzy szukaj± romansu z du¿± dawk± humoru. Mimo ¿e jest to romans STEM, nauka nie jest tu g³ównym motywem, a raczej t³em dla historii, co mo¿e byæ rozczarowuj±ce dla niektórych czytelników. Niemniej jednak, “Algorytm mi³o¶ci” to powie¶æ, która otula czytelnika swoimi emocjami i czu³o¶ci±.

“Algorytm mi³o¶ci” to powie¶æ o metamorfozie i o tym, jak kompletne przeciwieñstwa mog± przyci±gaæ siê do siebie. To niesamowicie lekki i przyjemny romans, przez który p³ynie siê z ³atwo¶ci±. Zdecydowanie polecam tê ksi±¿kê!

Dziêkujê za zaufanie i egzemplarz do recenzji od wydawnictwa @neony_w.a.b @wydawnictwo_wab (wspó³praca reklamowa) 🩷.

Historia Melody i Jeremiego to niepojêty wulkan emocji, jaki momentalnie obezw³adnia czytelnika. Z jednej strony bije z niej przejmuj±cy realizm, z drugiej jednak, nie sposób odmówiæ opowie¶ci niezwyk³o¶ci, magicznego klimatu, jaki otula niczym ciep³y koc, nape³niaj±c serce nadziej± i ukojeniem. Ta powie¶æ jest przewrotna niczym samo ¿ycie, s³odko-gorzka, pe³na piêknych poruszaj±cych chwil, ale tak¿e tych bolesnych, brutalnie obdzieraj±cych z wszelkich z³udzeñ. Bezsprzecznie, jest to urocza historia o przyja¼ni, mi³o¶ci, przeznaczeniu, ale tak¿e o niedomówieniach, które potrafi± w ¿yciu sporo namieszaæ...

Uwielbiam siêgaæ po niebanalne, chwytaj±ce za serce powie¶ci, dopieszczone dobrze skonstruowanymi postaciami oraz rewelacyjnym, sugestywny piórem, dziêki któremu poznawana historia na pewien czas przyjmuje formê niemal namacalnego do¶wiadczenia, anga¿uj±cego wszystkie zmys³y. Postacie stworzone przez pisarkê to osoby, które pozna³y siê przez przypadek. Jeden telefon, wykonany po d³ugim czasie milczenia, zapocz±tkowa³ wyj±tkow± znajomo¶æ, która mia³aby ogromne szanse przemieniæ siê w co¶ wiêcej, gdyby nie dziewczyna mê¿czyzny, do jakiej Melody zapa³a du¿± sympati±. Czy uda im siê wytrwaæ w przyja¼ni?

Autorka w³ada nadzwyczaj przyjemnym, sugestywnym piórem, dziêki czemu kartki same przelatuj± przez palce, a zauroczony czytelnik ch³onie s³owa z zapartym tchem. Bezsprzecznie, Susannah Nix nie boi siê trudnej tematyki, czyni±c dziêki temu ze swojej opowie¶ci nies³ychanie anga¿uj±ce do¶wiadczenie, sk³aniaj±ce do g³êbokiej refleksji nad przewrotnym i skomplikowanym na w³asne ¿yczenie losem bohaterów.

"Algorytm mi³o¶ci" jest porywaj±c±, urocz± i otulaj±c± histori±, któr± poch³ania siê z zapartym tchem. Nieobliczalna niczym samo ¿ycie, wywo³uj±ca lawinê skrajnych emocji, a zarazem niebywale romantyczna, stanowi±ca najwspanialszy balsam dla czytelniczej duszy. To jedna najdoskonalszych komfortowych opowie¶ci, która wywo³a na Waszej twarzy wiele u¶miechu , mistrzowsko udowadniaj±c, ¿e los, mimo wszelkich przeciwno¶ci, zawsze po³±czy dwoje przeznaczonych sobie ludzi. Polecam ca³ym sercem!

Avatar u¿ytkownika - KamaZ03
KamaZ03
Przeczytane:2024-04-15, Ocena: 6, Przeczyta³em,

"Czyste wariactwo. Jeremy zupe³nie nie by³ w jej typie. Nie mieli ze sob± nic wspólnego. Dos³ownie nic. Ale dobrze im siê rozmawia³o. Sprawia³ wra¿enie, jakby naprawdê interesowa³o go to, co mia³a mu do powiedzenia. Jakby by³a najbardziej interesuj±c± osob±, jak± kiedykolwiek spotka³".

Zakocha³am siê, ale mi przejdzie prawda?

Bo Jeremy Sauer jest z innej ligi..

Wyobra¼cie sobie, ¿e nigdy nie umawia³y¶cie siê na randki, a wasze ¿ycie wype³nia³a pasja do nauki ksi±¿ek seriali fantastyczno- naukowych i figurek funko pop.

Tak wygl±da³a codzienno¶æ Melody Gage,a¿ do dnia kiedy przypadkiem pozna³a mê¿czyznê z którym, gdyby mog³a mieæ jaki¶ wybór nie zamieni³aby ani s³owa.

Sytuacja wygl±da³a jednak do¶æ smêtnie, bowiem Vivtor z którym dziewczyna by³a umówiona niw zjawi³ siê ,a do tego nagabywa³ j± wyj±tkowo natrêtny obcy mê¿czyzna.

Jeremy tymczasem zjawi³ siê niczym rycerz na bia³ym koniu i wybawil j± z opresji.

Wszystko co wydarzy³o siê pó¼niej nie sz³o w parze z osobowo¶ci± Mel..

Trzy lata pó¼niej drogi tej nie szablonowej pary ponownie siê przeciê³y.

Okaza³o siê bowiem, ¿e przystojny mê¿czyzna jest synem dyrektor generalnej firmy w której panna Gage otrzyma³a wymarzon± posadê.

Jak to siê skoñczy?

Bo¿e jak ja uwielbiam takie powie¶ci jak ta. Ciep³e, otulaj±ce z poczuciem humoru i ¶wietnie poprowadzona relacja g³ównych bohaterów.

Seria Zwi±zki chemiczne zaczê³a siê naprawdê piêknie, choæ je¶li szukacie tu w±tków naukowych nie bêdzie ich tu du¿o.

Susannah Nix wykorzysta³a motyw powoli rodz±cego siê uczucia, romansu biurowego, udawanego zwi±zku oraz od przyja¼ni do mi³o¶ci i wysz³o to naprawdê zgrabnie ?

Pokocha³am zarówno Melody jak i jej wybranka a interakcje miêdzy nimi by³y zdecydowanie cudne.

Je¶li wiêc szukacie lekkiej komedii romantycznej Algorytm mi³o¶ci zdecydowanie bêdzie idealnym wyborem ?

Inne ksi±¿ki autora
Zwi±zki chemiczne. Teoria podrywu
Susannah Nix0
Ok³adka ksi±zki - Zwi±zki chemiczne. Teoria podrywu

Pierwsza i druga czê¶æ serii Zwi±zki chemiczne obejmuj±cej powie¶ci romantyczne, których bohaterki pracuj± w STEM, czyli w ró¿nych dziedzinach nauki (science)...

Zobacz wszystkie ksi±¿ki tego autora
Recenzje miesi±ca Poka¿ wszystkie recenzje