Książki - nowości - Kuchnia

przejdź do zapowiedzi wydawniczych

W serwisie Granice.pl znajdziesz już ponad 222660 książek. Tu łatwo znajdziesz książki, które powinny Cię zainteresować. Możesz sprawdzić najpopularniejsze gatunki książek i ich kategorie. Są wśród nich thrillery, romanse, powieści obyczajowe, kryminały, literatura piękna, książki dla dzieci, książki dla młodzieży, komiksy, fantastyka, horrory czy biografie i literatura faktu. Możesz wybrać interesujące Cię wydawnictwo lub datę premiery. Książkom dla dzieci często przypisujemy kategorie wiekowe. Znajdziesz u nas nowości i zapowiedzi, ale też starsze książki. Jeśli nie wiesz, w jakiej kolejności powinno się czytać książki ulubionych autorów, sprawdź cykle książek. Pod książkami znajdziesz opinie czytelników, ich oceny, a także starannie przygotowane przez naszą redakcję recenzje książek. Od cyklu o Harrym Potterze po nowe powieści Remigiusza Mroza. Życzymy przyjemnej lektury!

Ryby smaczne i zdrowe
Hanna Szymanderska Wydawnictwo: Prószyński i S-ka

Książka zawiera 107 przepisów na smaczne dania z ryb.... czytaj dalej

200 obiadów
Elżbieta Kiewnarska Wydawnictwo: The Facto

"200 obiadów" Elżbiety Kiewnarskiej (znanej powszechnie w międzywojennej Polsce jako "Pani Elżbieta") to prawdziwa Biblia kulinarna. Książka zawiera kompletne menu z przepisami poszczególnych... czytaj dalej

Smaki Francji
praca zbiorowa Wydawnictwo: Parragon

Francuzi słyną na całym świecie ze sztuki przygotowywania potraw i delektowania sie wybornym jedzeniem. Mówi się, że zamiast jeść, aby żyć, Francuzi żyją, aby jeść. Znakomita kuchnia niewątpliwie odzwierciedla... czytaj dalej

Cud oliwy
Michel Montignac Wydawnictwo: inne

Michel Montignac z właściwym sobie talentem pedagogicznym pozwala nam zapoznać się z różnymi aspektami oliwy z oliwek: jej historią, kulturą, legendarnymi zaletami kulinarnymi, a w szczególności z właściwościami... czytaj dalej

Dania na piwie. Smakowite przepisy dziadka
G. Poggenpohl Wydawnictwo: Klub Dla Ciebie

Piwo może nie tylko towarzyszyć daniom - jest także doskonałym ich składnikiem lub przyprawą. Mięso zyskuje dzięki niemu piękny połysk i niepowtarzalny smak. To za sprawą chmielowego napoju powstają wyborne... czytaj dalej

Rodaku, czy Ci nie żal
Marek Czuku Wydawnictwo: Nowy Świat

W ostatnich latach wyjechało z Polski milion Polaków - milion osób tęskniących za rodziną, polskimi krajobrazami i... polską kuchnią. Upomnieli się o nich Barbara i Piotr Adamczewscy, pisząc książkę #8222;Rodaku... czytaj dalej

W kuchni. Sosy i pasty
Franca Feslikenian Wydawnictwo: OLESIEJUK

Sosy i pasty ubarwią codzienne dania, wzbogacą nowymi smakami twoją kuchnię.... czytaj dalej

Łatwa kuchnia śródziemnomorska
Roden Claudia Wydawnictwo: IMBIR

Łatwa kuchnia śródziemnomorska to nieodzowny przewodnik po najlepszych potrawach, jakie spotkać można w basenie Morza Śródziemnego - od aromatycznych dań marokańskich do słonecznych smaków Hiszpanii.... czytaj dalej

Wok. Na co dzień i od święta
praca zbiorowa Wydawnictwo: Parragon

Najbardziej rozpowszechnioną metodą przyrządzania dań w woku jest smażenie na dużym ogniu z ciągłym, intensywnym mieszaniem. dzięki tej metodzie można zdrowo, wykwintnie i przede wszystkim smacznie przygotować... czytaj dalej

Makarony kluski kopytka. 180 potraw
Krasnopolska Ewa Wydawnictwo: brak danych

Przepisy na makarony, kluski i kopytka - makaronowa baba - nadziewane muszle - spaghetti a la carbonara... czytaj dalej