Książki - nowości - Kuchnia

przejdź do zapowiedzi wydawniczych

W serwisie Granice.pl znajdziesz już ponad 222660 książek. Tu łatwo znajdziesz książki, które powinny Cię zainteresować. Możesz sprawdzić najpopularniejsze gatunki książek i ich kategorie. Są wśród nich thrillery, romanse, powieści obyczajowe, kryminały, literatura piękna, książki dla dzieci, książki dla młodzieży, komiksy, fantastyka, horrory czy biografie i literatura faktu. Możesz wybrać interesujące Cię wydawnictwo lub datę premiery. Książkom dla dzieci często przypisujemy kategorie wiekowe. Znajdziesz u nas nowości i zapowiedzi, ale też starsze książki. Jeśli nie wiesz, w jakiej kolejności powinno się czytać książki ulubionych autorów, sprawdź cykle książek. Pod książkami znajdziesz opinie czytelników, ich oceny, a także starannie przygotowane przez naszą redakcję recenzje książek. Od cyklu o Harrym Potterze po nowe powieści Remigiusza Mroza. Życzymy przyjemnej lektury!

Grill
Elżbieta Adamska Wydawnictwo: The Facto

Grillowany kurczak z Kaszmiru, indyk w pomarańczach i żurawinach, szaszłyki z w tróbek drobiowych, schab grillowany z ziołami, nerki cielęce w marynacie curry, jagnięcina po afgańsku - ponad siedemdziesi t... czytaj dalej

Ryby i owoce morza
praca zbiorowa Wydawnictwo: Klub Dla Ciebie

"Zdrowo, smakowicie i wartościowo!Lekarze i dietetycy nie bez powodu uważają, że regularne spożywanie ryb i skorupiaków morskich bardzo wzmacnia nasze zdrowie. Kwasy tłuszczowe Omega 3 obniżają poziom... czytaj dalej

365 smacznych dań
Hartvig Kirsten Wydawnictwo: Muza

365 smacznych i pożywnych dań o niskiej zawartości węglowodanów na każdy dzień roku, nowoczesne przepisy uwzględniające świeże i zdrowe produkty, podział na cztery pory roku, a w każdej: pierwsze i drugie śniadania... czytaj dalej

Dania z wołowiny
Maciej Kuroń Wydawnictwo: Dolnośląskie

W tej książce znajduje się 27 przepisów na dania z wołowiny, która jest mięsem najbardziej uniwersalnym i najbardziej zróżnicowanym cenowo. Można ja przyrządzać stosując różne techniki kulinarne. Jest używana... czytaj dalej

Kuchnia europejska dla dzieci. Gotujemy w szkole i w domu
Sygulka Gabriela Dreier Norbert Wydawnictwo: NOWIK

Nauczyciele szkoły podstawowej, od kilku lat gotują z dziećmi na lekcjach i w ramach zajęć pozalekcyjnych. Stało się to pasją dzieci i każde spotkanie z rodzicami, każda impreza szkolna to okazja do poznawania... czytaj dalej

Domowy wyrób wędlin
Jerzy Czapok Wydawnictwo: OLESIEJUK

Ponad 60 przepisów. Szynka mazowiecka, szynka z kością peklowana w zalewie, zawijana łopatka, baleron warszawski, karczki jałowcowe, a może salami litewskie?... czytaj dalej

Kuchnia hiszpańska
praca zbiorowa Wydawnictwo: RM

Książka prezentuje proste instrukcje - przygotowanie dań krok po kroku - oraz rzeczywisty czas przygotowywania potraw, wspaniałe dania kuchni hiszpańskiej dla ciebie, twojej rodziny i przyjaciół, przepisy dostosowane... czytaj dalej

Podstawy gotowania. Ponad 250 technik
Elizabeth Wolf-Cohen Wydawnictwo: brak danych

Obszerny przewodnik po sztuce kulinarnej w przystępny sposób wprowadza w sekrety ponad 250 podstawowych technik przygotowania produktów i przyrządzania potraw.... czytaj dalej

Ozdabianie potraw
Rudolf Biller Wydawnictwo: brak danych

Ponad 300 propozycji wyrafinowanych ozdób z owoców i warzyw, jaj masła i caista. Ozdabianie zimnych półmisków, koreczków i tortów.... czytaj dalej

Żywienie w chorobach nerek
Zofia Wieczorek-Chełmińska Wydawnictwo: Wydawnictwo Lekarskie PZWL

W książce znajdą Państwo propozycje diet zalecanych m.in. w niewydolności i zapaleniu nerek, w kamicy nerkowej oraz u osób po przeszczepie.... czytaj dalej