Zachęcam do lektury książki „10 lat później” Beaty Turlik.
Sara i Darek już od pierwszego spotkania wiedzieli, że łączy ich coś wyjątkowego. Dzięki tej miłości i grupie przyjaciół Darka dziewczyna, poczuła się częścią wspólnoty. Niestety deklarujący miłość Darek pewnego dnia wyjechał nie wyjaśniając niczego, a razem z nim zniknęli pozostali. Sara została z rozdartym sercem i mnóstwem pytań. 10 lat później nagle dawny przyjaciel ich obojga zdradzając przyczynę i zniknięcia jej chłopaka i przekazując jego prośbę o spotkanie.
Mam nadzieję, że historia Was zaciekawiła tak jak mnie.
Lektura książki zabiera nas w emocjonalną i emocjonującą podróż po ludzkiej psychice. Pokazuje czego potrzebujemy od innych i na co zwracamy uwagę. Jak ważna jest szczerość i zaufanie w relacjach. Jeżeli ktoś jest dla nas ważny, to jesteśmy uważni i wyczuleni na wszelkie zmiany w jego zachowaniu i reakcjach, nie ma wówczas możliwości ukrycia czegokolwiek. Każdy z nas potrzebuje uznania, zauważenia, bliskości, rozmowy, wspólnego czasu.
„10 lat później” to wciągająca powieść o poszukiwaniu szczęścia, prawdziwej przyjaźni i odkrywaniu jaka jest prawdziwa miłość. O tym jak ważne w życiu jest zaufanie i jak czasem trudno je odbudować, a potem utrzymać dzień po dniu.
Polecam tę książkę tym, którzy lubią dobrze i ciekawie napisane historie z przesłaniem.
Wydawnictwo: Novae Res
Data wydania: 2024-10-30