Są tu fani jednorożców ?
Nie jestem od dawna dzieckiem ale mam do tych wyjątkowych stworzeń wybitną słabość. I nie wiem w sumie czy zgłaszałam się po egzemplarz do recenzji tej książki żeby córce zrobić przyjemność, czy sobie ;)
Jest wiele bajek, które irytowały mnie jak oglądały je moje dzieci. Ale np miałam zawsze sentyment do “ My little ponny”.
I ciekawiło mnie niesamowicie co tu w tej uroczej książce nas zaskoczy. A powiem Wam, że to istna kopalnia wiedzy o jednorożcach !
“Absolutnie wszystko o Twoich najdroższych przyjaciołach - jednorożcach!”
Cała książka na temat tego za co jednorożce kochają brokat i do czego go wykorzystują. Skąd biorą się te niesamowite stworzenia, gdzie żyją , jakie są , jak spędzają czas, a nawet…jakie robią kupki - tu te informacje są zebrane i prześlicznie zilustrowane.
Książka bawi, wciąga, jak widać po zdjęciach - potrafi zaskoczyć i działa na fantazję. Aż można złapać się na tym, że zaczynamy się rozglądać za jednorożcami po domu, czy podczas spaceru. Może akurat jakiś siedzi za drzewkiem i wcina ciecierzycę ?
Jednorożce kojarzą nam się z magią, z czymś pięknym, z tęczą, kolorami. Po prostu kojarzą się bardzo pozytywnie. I tu pokazują się z jak najlepszej strony. Warto by poznały ją nasze dzieci.
Ta książka zachwyci małe i większe wielbicielki jednorożców. Jestem tego więcej niż pewna. Nas oczarowała niesamowicie. Musicie koniecznie poznać te rozbrykane, szalone i przeurocze stworzenia z pomocą tej pięknej książki.
Polecamy
Wydawnictwo: Znak
Data wydania: 2024-04-10
Marta BONIECKA
Poznaj wszystkie sekrety syrenek! Kto wie, może kiedyś spotkasz jedną z nich... Syrenki mają włosy we wszystkich kolorach, jakie tylko możesz sobie wyobrazić...
O czym marzy każdy elf? Żeby trafić do Fabryki Zabawek Świętego Mikołaja! To tam będzie mógł testować zabawki, jeździć samochodzikami i wygrać konkurs...