Okładka książki - ADHD - zespół nadpobudliwości psychoruchowej. Przewodnik dla rodziców i wychowawców

Doskonały przewodnik dla każdego. Nie tylko dla rodziców i wychowawców. Zawiera cenne wskazówki oparte na metodzie behawioralnej. Przedstawia zagadnienie zespołu nadpobudliwości ruchowej i sposoby pracy z dzieckiem objętym tym schorzeniem. Z pewnością wszystkie wskazówki można dostosować do pracy z każdym dzieckiem: system nagród, konsekwencji, praca na pozytywach. Polecam.

Informacje dodatkowe o ADHD - zespół nadpobudliwości psychoruchowej. Przewodnik dla rodziców i wychowawców:

Wydawnictwo: GWP
Data wydania: 2010 (data przybliżona)
Kategoria: Psychologia
ISBN: 978-83-7489-050-2
Dodał/a opinię: aleksa6

Zobacz opinie o książce ADHD - zespół nadpobudliwości psychoruchowej. Przewodnik dla rodziców i wychowawców

Kup książkę ADHD - zespół nadpobudliwości psychoruchowej. Przewodnik dla rodziców i wychowawców

Polska. Podróżuj z Pascalem
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Polska. Podróżuj z Pascalem

Najciekawsze i najbardziej atrakcyjne regiony Polski: Mazowsze i Małopolska, Pomorze, Warmia i Mazury, Suwalszczyzna, Podlasie, Wielkopolska, Dolny Śląsk...

Sztuka bycia człowiekiem. Wychowanie a poszukiwanie wartości i sensów życia
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Sztuka bycia człowiekiem. Wychowanie a poszukiwanie wartości i sensów życia

Polecana książka jest dziełem wieńczącym serię książek Nauczyciele – Nauczycielom, poświęconą propagowaniu idei pedagogiki współbycia, nakierowanej...