Okładka książki - Agnes Sharp i morderstwo w Sunset Hall

Agnes Sharp i morderstwo w Sunset Hall

🧓🧓🧓 Recenzja 🧓🧓🧓

Leonie Swann " Agnes Sharp i morderstwo w Sunset Hall"

@_leonieswann

Seria: Śledztwo Agnes Sharp #1

Wydawnictwo: Relacja

@wydawnictworelacja

🧓🧓🧓🧓🧓🧓🧓🧓🧓🧓

" To za trudne, rozpoznać znaczenie tego wszystkiego, życie, umieranie i pozwolenie na śmierć - łaska czy kara, egoizm czy głupota, instynkt samozachowawczy czy morderstwo..."

To moje pierwsze spotkanie z twórczością Leonie Swann w książce "Agnes Sharp i morderstwo w Sunset Hall" było niezwykle udane..

Od samego początku byłam zachwycona stylem pisania autorki, który jest lekki i pełen humoru, co sprawiło, że historia wciągnęła mnie od pierwszych stron.. Bohaterowie są wyraziści i pełni życia, a ich interakcje sprawiają, że czuję się, jakbym była częścią ich przygód..

Fabuła jest pełna intryg, a sposób, w jaki autorka łączy elementy kryminału z komedią, jest naprawdę wyjątkowy.. Czułam się zaintrygowana zagadką, a jednocześnie rozbawiona dialogami i sytuacjami, w które wpadają bohaterowie.. To połączenie emocji sprawiło, że nie mogłam oderwać się od lektury..

Połączenie kryminału, komedii i thrillera psychologicznego z seniorami i żółwicą Hettie w roli głównej to świetny pomysł..

Autorka świetnie poprowadziła akcję, sprawiając, że do samego końca nie mamy pewności, kto jest mordercą.. Wciągnięci w wir wydarzeń, nie możemy oderwać się od lektury, co czyni tę historię naprawdę emocjonującą..

Styl autorki jest lekki i pełen humoru, co sprawia, że historia jest przystępna i przyjemna w czytaniu.. Mimo że porusza poważne tematy, takie jak morderstwo i tajemnice, autorka umiejętnie wplata elementy komediowe, które łagodzą napięcie.. Dialogi są żywe i naturalne, a postacie mają wyraziste osobowości..

Emocje w tej opowieści oscylują między napięciem a radością.. Bohaterowie, mimo swoich lat, są pełni energii i determinacji, co dodaje optymizmu.. Ich przyjaźń oraz wspólne przeżycia tworzą ciepłą atmosferę, w której nawet w obliczu niebezpieczeństwa potrafią żartować i wspierać się nawzajem..

Bohaterowie tworzą niezwykle barwną i różnorodną grupę, która nie tylko stawia czoła zagadkom, ale także odkrywa radość życia w codziennych sytuacjach.. Każda postać wnosi coś wyjątkowego, co sprawia, że ich wspólnota staje się silniejsza..

Agnes, jako główna postać, jest kluczowym ogniwem tej grupy.. Jej inteligencja i bystrość pozwalają jej skutecznie kierować zespołem, a jednocześnie inspirować innych do działania.. Winston, poruszający się na wózku, pokazuje, że ograniczenia fizyczne nie muszą przeszkadzać w pełnym życiu.. Marszałek z problemami z pamięcią dodaje głębi postaciom, ukazując, jak ważne jest wsparcie w trudnych chwilach.. Bernadette, która nie widzi, ma siłę ducha i zdolność do pokonywania przeciwności..

Edwina, z jej zamiłowaniem do jogi i żółwiem Hettie, wprowadza humor i lekkość do grupy, co sprawia, że ich przygody są pełne radości.. Nowa współlokatorka Charlie i jej pies Brexit dodają świeżości i dynamiki, a wnuczek Nathana wprowadza nowe wątki emocjonalne, wzbogacając historię..

Wspólne mieszkanie i dzielenie się obowiązkami tworzy atmosferę wsparcia i bliskości, dzięki czemu bohaterowie czują się młodsi, pełni życia i nie osamotnieni w swoich zmaganiach.. To wszystko sprawia, że ich historia jest nie tylko inspirująca, ale również pełna humoru i ciepła..

" Oczywiście wszyscy mieli swoja przeszłość i w swoim czasie nadepnęli na odciski różnym niebezpiecznym, groźnym osobom, ale było to wieki temu. Czy o to chodzi? A może o coś zupełnie innego?..."

Fabuła opowiada o Agnes Sharp, która mieszka w Sunset Hall z grupą przyjaciół, seniorów, którzy mają swoje tajemnice.. Wspólnie postanawiają rozwiązać zagadkę morderstw seniorek w okolicy, stawiając czoła nieudolnym przestępcom oraz lokalnym władzom.. W trakcie swoich poszukiwań muszą zmierzyć się nie tylko z mordercą, ale także z własnymi mrocznymi sekretami.. Ich przyjaźń i determinacja sprawiają, że mimo wieku są gotowi na wszystko, by odkryć prawdę..

Informacje dodatkowe o Agnes Sharp i morderstwo w Sunset Hall:

Kup książkę Agnes Sharp i morderstwo w Sunset Hall

Glennkill. Sprawiedliwość owiec
Leonie Swann0
Okładka ksiązki - Glennkill. Sprawiedliwość owiec

Międzynarodowy bestseller przetłumaczony na 30 języków! Błyskotliwa, zabawna i, o dziwo, bardzo ludzka powieść detektywistyczna o naszych (i owczych) charakterach...

Agnes Sharp jedzie na urlop
Leonie Swann0
Okładka ksiązki - Agnes Sharp jedzie na urlop

Druga część kryminalnej serii Śledztwa Agnes Sharp bestsellerowej autorki ,,Sprawiedliwości owiec"! Nietypowa grupa seniorów ponownie rusza tropem zagadki...