Okładka książki -  Akuszer bogów

Akuszer bogów

Tom 2 cyklu Nikita
Inne wydania:

Kochani lubicie ilustracje w książkach?Ja kocham🤩🤗 Im więcej tym lepiej 😄

🖤🖤🖤

Wszystko, w co wierzyła, okazało się kłamstwem. Nie wie już, kim jest ani czemu przez większość życia karmiono ją bredniami. Była mistrzynią fałszywych tożsamości, a teraz na niczym nie zależy jej tak mocno, jak na poznaniu tej prawdziwej.

Zdradzona przez najbliższych, ścigana przez płatnych zabójców i nękana przez domagające się uwagi duchy przeszłości, rusza do kolebki wszystkich strachów – do magicznej Norwegii, gdzie wszystko się zaczęło.

Tam czekać będą na Nikitę ludożercze trolle, boskie pszczoły, niespuszczające jej z oka kruki i tajemniczy Akuszer Bogów. Odpowiedzi oczywiście też – ale czy takie, jakich oczekuje?

Jedno jest pewne: nie będzie to spokojna i sentymentalna wyprawa do źródeł.

🖤🖤🖤

„Akuszer bogów”, czyli drugi tom cyklu Nikita autorstwa Anety Jadowskiej.

Tę pozycję czyta się jeszcze szybciej i sprawniej niż poprzednią. Akcja jest żywsza i bardziej gwałtowna jednak mnie się to podobało.

To, co jest także dużym plusem to wątki mocno skupiające się na Nikicie. Na jej pochodzeniu i przeszłości. Bohaterka walczy, sama ze sobą dochodząc do tego, kim jest.

Styl autorki jak zwykle niepowtarzalny i intrygujący. Jak wspominałam, przy poprzedniej recenzji Jadowską się kocha albo nie.

Całą pozycję ogólnie czyta się bardzo dobrze. Ja nie mam dość i od razu będę sięgać po ostatni tom z serii.

Polecam.

Informacje dodatkowe o Akuszer bogów:

Wydawnictwo: Sine Qua Non
Data wydania: 2022-07-13
Tłumaczenie: brak
Dodał/a opinię: za_czytamm

Tagi: Imaginatio

Zobacz opinie o książce Akuszer bogów

Kup książkę Akuszer bogów

Katia. Cmentarne love story
Aneta Jadowska0
Okładka ksiązki - Katia. Cmentarne love story

Miłość, śmierć i sprawiedliwość w Thornie   Katia jest nekromantką, odkąd tylko pamięta. Cmentarze, śmierć i zmarli to stałe elementy w jej życiu. Cała...

Zagadka martwego wydawcy
Aneta Jadowska0
Okładka ksiązki - Zagadka martwego wydawcy

Są relacje, których nie da się zakończyć po cichu. Zwłaszcza gdy druga strona pada trupem! Zuza miała dość! Dość presji, szantażu emocjonalnego i...