Okładka książki - All We Have is Now

All We Have is Now

Tom 1 cyklu All (Matoga)

Emily Brown była jedną z tych uczennic, których nie zauważa się na szkolnych korytarzach i właśnie na tym jej zależało. Starała się nie wychylać, dobrze uczyć i wspomagać finansowo wychowującą ją babcię.
Jej zupełnym przeciwieństwem był Max Henderson szkolny bad boy i „Pan Popularny”. Chłopaka znano zarówno w szkole, jak i poza nią, a najładniejsze dziewczyny walczyły o jego uwagę. Jednak niewiele osób wiedziało, że Max nie był zwykłym uczniem. Jego rodzina już dawno stała się zła do szpiku kości. Ludzie, wśród których dorastał, to gangsterzy.
Emily i Max mieli zupełnie różne priorytety w życiu. Każde z nich podążało inną drogą, a jednak los postanowił połączyć ich ścieżki.

Historia Emily jest perfekcyjnym przykładem, że można znaleźć się w nieodpowiednim miejscu o nieodpowiedniej porze. Tylko 'dzięki' swojej wadzie wzroku otrzymuje drugą szansę. Nie jest to wielkoduszne - ponieważ będzie pełnić funkcję przynęty. Max Henderson staje się jej 'aniołem' stróżem. Obydwoje noszą w sercu wiele krzywd. Zarówno ona jak i on mają za sobą trudną i emocjonującą przeszłość. Nie jest im łatwo otworzyć się na drugą osobę. Ale jak wiecie, uczucie samo sobie ustala drogę. I w tym przypadku nie było inaczej i połączyło ich coś wyjątkowego. Coś, zo pozwoliło im przetrwać najtrudniejszy okres w ich życiu.

Przyznam, że nie spodziewałam się, że ta historia przyniesie mi tyle skrajnych emocji. Emily brutalnie zostaje wciągnięta do jeszcze mroczniejszego świata. Dziewczyna wbrew pozorom bardzo dobrze sobie poradziła. Poza wielona przykrymi wątkami, były również takie, które wywoływały zarówno uśmiech jak i ciepło na sercu.

Zakończenie wprawiło mnie w osłupienie. Zdecydowanie zaskakujące i nie do przewidzenia. Co jak co, ale czegoś takiego to ja się nie spodziewałam... Historię oceniam bardzo pozytywnie. Ciekawa fabuła i idealnie wykreowani bohaterowie.

Z niecierpliwością czekam na kolejną część. Jestem ciekawa, czym tym razem autorka mnie zaskoczy.

Zlosnica_czyta

Informacje dodatkowe o All We Have is Now:

Wydawnictwo: NieZwykłe
Data wydania: 2023-03-08
ISBN: 9788383204802
Dodał/a opinię: zlosnica_czyta

Zobacz opinie o książce All We Have is Now

Kup książkę All We Have is Now

All or Nothing
Dominika Matoga0
Okładka ksiązki - All or Nothing

Kontynuacja historii Alana i Natalie! Alan Thompson i Natalie Colbert tworzą związek, w którym nie ma miejsca na rutynę. Jednak rzeczywistość nie jest...