Okładka książki - Amber

Amber

Tom 1 cyklu Torn Hearts

Miłość bywa naprawdę trudna. Zwłaszcza taka jak ta, która płonie żywym ogniem w sercu Amber. Kiedy kilka dni temu ktoś powiedziałby Moretti, że straci głowę dla miłość odparłaby, iż miłość to mit i w jej sercu nigdy nie zagości. Jednak los uwielbia płatać figle i decyduje się postawić na drodze Amber dwóch zachwycających mężczyzn gotowych zabić dla tej miłości. Rozdarta między tym co powinna, a tym co czuje, podzieliła swoje serce na dwa kawałki.

Amber autorstwa Gail McHugh to bez wątpienia powieść przesycona napięciem seksualnym. Bardziej emocjonując i zdecydowanie mroczniejsza od poprzednich książek McHugh.

Niektórzy twierdzą, że romanse to książki o niczym, czemu przeczy Torn Hearts, ponieważ zdecydowanie nie jest to historia opowiadająca o niczym. To książka pełna silnych emocji z trzymającą w ciągłym napięciu akcją oraz poruszająca dramatyczne wydarzenia z przeszłości bohaterów, ciągle żyjące głęboko w nich. Pomimo tego, że życie nie oszczędzało Amber, Brocka ani Rydera to nie tracą oni nadziei na lepsze jutro, radząc sobie najlepiej jak potrafią. Choć cała trójka, a zwłaszcza tajemniczy Ryder, uważa się za niezwykle inteligentnych młodych ludzi to czytelnik momentami odnosi wrażenie jakby nie grzeszyli zbytnio rozumiem podejmując najważniejsze decyzje życiowe. Jednak akurat to możemy im wybaczyć. W końcu któż z nas nie miewał chwilowego zaćmienia umysłu.

Narracja w książce jest dość nietypowa (a przynajmniej rzadko przeze mnie spotykana) gdyż prowadzona jest z trzech perspektyw, po jednej odpowiadającej na bohatera. Autorka w ten sposób pozwala nam zajrzeć do serca bohaterów, dzięki czemu mamy okazje ich lepiej poznać. Tym sposobem jednocześnie przywiązując nas do bohaterów jeszcze bardziej.

Jedyną rzeczą jaka zawiodła mnie w tej książce był drugi wątek związany z „pracą” naszych przystojniaków. Czułam tu pewien niedosyt, ponieważ pomysł był fenomenalny, ale zbyt późno wprowadzony oraz za słabo rozwinięty. Autorka zdecydowanie mogła wycisnąć z tego coś więcej, pogłębiając jeszcze bardziej już i tak wysokie zaciekawienie czytelników.

Gail McHugh wykonała kawał dobre roboty udowadniając ponownie swoim fanom, że jest świetna w tym co robi. Jeśli myśleliście, że Collide lub Pulse było wspaniałe to jesteście w błędzie, ponieważ Amber rozłoży was na łopatki i pochłonie bez reszty.
Niecierpliwie czekając na kolejną część Torn Hearts zachęcam was gorąco do sięgnięcia po Amber, bo warto.

Pozdrawiam,

Kup książkę Amber

Pulse
Gail McHugh0
Okładka ksiązki - Pulse

Czy wiecie jakie to przerażające, kiedy pragniesz czegoś tak bardzo, że jesteś gotowa stać się zupełnie innym człowiekiem, żeby to osiągnąć? Emily kładzie...

Collide
Gail McHugh0
Okładka ksiązki - Collide

Zaraz po ukończeniu college'u, Emily spotyka dotkliwy cios: niespodziewanie umiera jej matka. Emily przeprowadza się ze swoim chłopakiem do Nowego Jorku...