Okładka książki - Apartament w stylu Hampton

Apartament w stylu Hampton

Jesteście pewni, że nikt Was nie podgląda?

Magdalena Om – potentatka rynku deweloperskiego – budzi się w swoim apartamencie  ubrudzona krwią. Ktoś przesyła jej zdjęcia wskazujące na to, że dopuściła się morderstwa. Magdalena jednak nic nie pamięta, a ciała ofiary nigdzie nie ma. Żądania szantażysty eskalują. Magda, jeśli chce przetrwać, musi walczyć.

Strach, manipulacja, osaczenie to słowa klucze tej powieści. Magdalena nie pamięta co wydarzyło się w nocy. Nie wie czy może sobie zaufać. Nie wie czy zabiła czy nie. Szantażysta odziera ją z wszelkiego poczucia bezpieczeństwa, z intymności, z przekonania, że panuje nad swoim życiem. Jej przyszłość staje pod dużym znakiem zapytania. Sprawy nie ułatwia hafefobia, na którą cierpi.

„Apartament w stylu Hampton” zdominowany jest przez złożone postacie kobiece. Z pozoru wydają się one silne i zimne, jednak każda jest wrażliwa i każda z nich ukrywa pewien sekret. Wiele wysiłku włożyły w to co teraz mają i gdzie są.

Książka ma duszną , lepką, klaustrofobiczną atmosferę. Autorka perfekcyjnie gra skrajnymi emocjami bohaterów. Widzimy jak Magda miota się od ściany do ściany próbując rozgryźć co się stało i kto może za tym stać.

Czytałam tą książkę z zapartym tchem i dłońmi zimnymi ze strachu. Prawie przeglądałam się w emocjach Magdy.  Cały czas zastanawiałam się czy moje życie jest naprawdę tak anonimowe jak mi się wydaje.

Informacje dodatkowe o Apartament w stylu Hampton:

Kup książkę Apartament w stylu Hampton

Dama
Dagmara Andryka0
Okładka ksiązki - Dama

Anna Maria Kier, była warszawska policjantka stopniowo odkrywająca niebezpieczną rodzinną historię, i Wanda Lechicka, specjalistka od cyberprzestępczości...

Tysiąc
Dagmara Andryka0
Okładka ksiązki - Tysiąc

W wyniku nieszczęśliwego zbiegu okoliczności Marta Witecka zatrzymuje się w nieznanym miasteczku. Postanawia wykorzystać sytuację, by zwiedzić okolice...