Swoją przygodę z autorką zaczęłam od książki "zawsze chodziło o Ciebie " i przepadałam odrazu.
Autorka jest mistrzem w budowaniu napięcia i trzymania go w taki sposób , aby czytelnikowi wariował najmniejszy nerw w ciele.
Dzisiaj przychodzę z opinią książki "Arranged" , która jest historią jednych z bocznych bohaterów słynnego "Possessed".
Sophie Banks popada w długi poprzez leczenie swojej matki , która bardzo długi czas chorowała. Nie chcąc pożyczać pieniędzy od przyjaciół , zaciąga kredyt u niezbyt przyjaznych ludzi. Niestety spłata tego kredytu okazuje się o wiele trudniejsza , i Sophie wpada w tarapaty.
Z pomocą przychodzi do niedawna znienawidzony Darren Reeves , jeden z członków złotej elity.
W zamian za pomoc , proponuje układ , który Sophie przyjmuje , choć robi to niechętnie.
Nie wiem jak Wy ale ja osobiście uważam , że Pani Agata jest jedną z nielicznych Polskich autorek , która potrafi zawirować tak fabułą , że najlepszego gracza wyprowadzi na manowce. Akcja , która rozgrywana była w POSSESSED była tego dowodem a obecną tu historią , tylko to potwierdziła. Choć nie było tak dużej zagadki , wogóle nie przychodziło mi do głowy jej rozwiązanie.
Arranged w głównej mierze przedstawia nam motyw aranżowanego małżeństwa oraz enemies to lovers.
Ciągła rywalizacja między bohaterami z każdą stroną stawała się coraz bardziej pikantna. Z pozoru niewinne zakłady ,docinki czy sarkazmy kończyły się akcją , którą słuchałam z niemałymi wypiekami na twarzy.
Bardzo podobało mi się również to , w jaki sposób opisane jest ocenianie innych osób przez pryzmat przynależności etnicznej , oraz jak duże znaczenie ma posiadanie pieniędzy. Uwielbiam wątek z matką Darrena i to jak w końcu dociera do niej , że nie każdy miał w życiu tak łatwo.
Bezapelacyjnie Darren staje się moim kolejnym książkowym mężem. Na codzień stanowczy i surowy a dla Sophie ideał mężczyzny ❤️
Z całego serca i czystym sumieniem polecam Wam tą wspaniałą historię , lecz koniecznie rozpocznijcie od "Possessed " bo to tam zaczyna się cała zabawa
Wydawnictwo: NieZwykłe
Data wydania: 2024-06-26
na_ksiazke_skaza
Gdyby tego dnia Oliwia nie spóźniła się na autobus, nie zadzwoniłaby do taty. Gdyby tata jechał po nią sam, być może nie doszłoby do wypadku. Gdyby...
Dwudziestoczteroletnia Miracle Ackerman nie cierpi zimy ani świąt. Kobieta pracuje jako graficzka, mieszka w spokojnym miasteczku i ma swoją bezpieczną...