Nie mogę się uznać za wielką pasjonatkę astrologii, a jednocześnie lubię czasem przeczytać horoskopy. Czy w nie wierzę? Powiem tak, w większości się sprawdzają, może nie w 100%, ale jakaś ich część zazwyczaj tak (z tym że od razu zaznaczam, czytam je raz na dość długi czas, nawet co kilka miesięcy), tak więc głupotą byłoby nie wierzyć. Właśnie z tego powodu postanowiłam poznać książkę wydaną przez wydawnictwo Zwierciadło.
Jakie wrażenia mam po przeczytaniu? Całkiem pozytywne. Dla takiej osoby jak ja, czyli niemającej obszernej wiedzy o astrologi, jest dość bogata w treść. Mamy informację dotyczące znaków zodiaku, gwiazdozbiorów, typów osobowości itp., jednak to jeszcze nie wszystko. Są również życiorysy słynnych astrologów i ich przepowiednie. Jednym słowem jest co poczytać.
„Astrologia. Przewodnik dla lubiących rozkminiać bez bólu” to moim zdaniem książka, która spodoba się osobom zainteresowanym astrologią, a jednocześnie nieposiadającym obszernej wiedzy na ten temat. Ze swojej strony polecam.
Recenzja pojawiła się również na moim blogu - Mama, żona - KOBIETA
Wydawnictwo: Zwierciadło
Data wydania: 2023-09-06
Kategoria: Poradniki
Tytuł oryginału: Astrology
Anna Kaczor
Poznaj fascynujące mity cywilizacji greckiej i rzymskiej! Mity o bogach i herosach znane ze szkoły często są przedstawiane w sposób, który zniechęciłby...