Okładka książki - Astrologia. Przewodnik dla lubiących rozkminiać bez bólu

Astrologia. Przewodnik dla lubiących rozkminiać bez bólu

Jeśli wydaje się wam, że astrologia i astronomia to dwa tożsame pojęcia, to ta wspaniała książka od @wydawnictwo_zwierciadlo wyprowadzi was z błędu. Każdemu z nas zdarza się raz na jakiś czas zerknąć w horoskop z nadzieją na znalezienie w nim wskazówek dotyczących bliższej bądź dalszej przyszłości. Dla jednych jest to tylko zabawa, inni zaś traktują takie porady całkiem na poważnie. Jak jest w waszym przypadku? Wierzycie w przeznaczenie zapisane w gwiazdach i planetach? A może chcielibyście dowiedzieć się jak w prosty sposób rozwinąć swój potencjał i odkryć mocne strony osobowości? Jeśli wasza odpowiedź brzmi TAK, to zapraszam was do sięgnięcia po wrześniową premierę od @wydawnictwo_zwierciadlo. Nie zawiedziecie się.
Książka w prosty i interesujący sposób wprowadza nas w świat starożytnych wierzeń, które są z nami aż po dziś dzień. Muszę przyznać, że opis mojego znaku zodiaku przedstawiony w tym poradniku w 100% odpowiada mojej osobowości i cechom charakteru. Jestem typowym i niezaprzeczalnym jego przedstawicielem. Czy wiedzieliście o tym, że Księżyc wywiera duży wpływ nie tylko na przyrodę, ale również i na nas? Według wierzeń astrologii to, w jakiej fazie księżyca jesteśmy urodzeni, determinuje naszą osobowość i postrzeganie świata. Osoby urodzone w czasie Pełni to osoby pełne werwy, energii, i zadowolenia z życia. Ci zaś, co przyszli na świat w okresie Nowiu to charaktery ufne i ciekawe świata niczym dziecko. Co ciekawe w astrologii Pluton nadal jest postrzegany jako planeta Układu Słonecznego, mimo że w 2006 roku uznano ją za tzw.planetę karłowatą. Dużą zaletą tej książki jest to, że możemy dzielić się nią z innymi. Znajdziemy w niej bowiem opisy wszystkich znaków zodiaku, a także ich korelacje z poszczególnymi planetami. Dowiemy się także, czym jest popularny ostatnio Ruch New Age, a także dostaniemy wgląd w pojęcia z zakresu astrologii zaawansowanej tj. kosmogramy urodzeniowe, czy kwadratury planet. Wiedza podana jest w sposób uporządkowany i zrozumiały nawet dla osoby, która tak jak ja nie jest szczególnie mocno zaznajomiona z tego typu tematyką.
Książkę polecam wszystkim zainteresowanym, bez względu na to, czy wierzą w moc planet, talizmanów czy innych magicznych artefaktów. Jest bogatym źródłem wiedzy o planetach i o tym, jak wiedza o nich kształtowała się przez wieki – od czasów starożytnych aż po współczesne. Dzięki poradnikowi będziemy mieć możliwość krótkiego wglądu w historię astrologii, dowiemy się, czym tak ona tak naprawdę jest, a także jak dzięki niej możemy poprawić jakość naszego życia.

Informacje dodatkowe o Astrologia. Przewodnik dla lubiących rozkminiać bez bólu:

Wydawnictwo: Zwierciadło
Data wydania: 2023-09-06
Kategoria: Poradniki
Tytuł oryginału: Astrology
Dodał/a opinię: violetanddog

Tagi: Samodzielne rozwiązywanie problemów i rozwój osobisty

Zobacz opinie o książce Astrologia. Przewodnik dla lubiących rozkminiać bez bólu

Kup książkę Astrologia. Przewodnik dla lubiących rozkminiać bez bólu

Mitologia. Przewodnik dla lubiących rozkminiać bez bólu
Kathleen Sears0
Okładka ksiązki - Mitologia. Przewodnik dla lubiących rozkminiać bez bólu

Poznaj fascynujące mity cywilizacji greckiej i rzymskiej! Mity o bogach i herosach znane ze szkoły często są przedstawiane w sposób, który zniechęciłby...