"Atypowa głowa. Moje życie w spektrum. Rozmowy o różnorodności"
W dzisiejszych czasach coraz częściej diagnozy stawiane są ludziom dorosłym i o tym właśnie jest ta książka! Jak wygląda życie takich osób przed postawieniem diagnozy, co jest motorem napędowym do jej postawienia i jak zmienia się życie po diagnozie. To niezwykle ważna książka, która w dzisiejszych czasach może przydać się każdemu z nas! Pamiętajcie, że zawsze warto wiedzieć!
Czytaliście??
Jeśli nie, to musicie wiedzieć, że warto. Książka, która przedstawia przykłady osób zdiagnozowanych w dorosłym życiu, pokazuje jak trudna jest to choroba i jak bardzo potrafi komplikować życie ludziom z diagnozą. Często ich nie rozumiemy, często wydają się nam "nienormalni" a może powinniśmy nieco zgłębić ich postrzeganie rzeczywistości.
Życie przed diagnoza, pierwsze symptomy choroby, które powinny dać nam sygnał, że coś się dzieje, jak również życie po diagnozie.
Ta książka aż boli, ale jest cholernie ważna I każdy powinien ją przeczytać, bo być może wokół siebie mamy osoby, które powinniśmy dostrzec, a nie wytykać palcami ich inność!
Bolesna, zapadająca w głowę, ale warto!!
Bardzo polecam!!
Wydawnictwo: Filia
Data wydania: 2025-04-30
Kategoria: Biografie, wspomnienia, listy
Małgorzata Styczeń
Nikt nie jest na nią gotowy. Śmierć dziecka to dla wielu kobiet prawdziwy koniec świata. Oznacza nie tylko utratę przeszłości, ale też zaplanowanej przyszłości...