Okładka książki - Aythya

Aythya

Tom 1 cyklu Aythya

Są takie książki, które przyciągają jeszcze zanim przeczytasz pierwsze zdanie i ta zdecydowanie do nich należy. To jedno z tych wydań, które aż chce się mieć na półce i co chwilę brać do ręki. Barwione brzegi robią ogromne wrażenie i nadają tej historii nuty magii jeszcze zanim zanurzymy się w fabule.
A kiedy już zaczynamy czytać, wchodzimy w opowieść pełną napięcia, ale i emocji, ja wprost nie mogłam się oderwać.
To historia dziewczyny uciekającej przed złem, choć jest ona bardzo pewna swych niezwykłych umiejętności, za sobą ma lata szkolenia, to jej słabym punktem staje się empatia. Z drugiej strony to dzięki niej zaczyna znajdować sobie przyjaciół, którzy są w stanie iść z nią w ogień.
Okazuje się, że nie tylko ona nienawidzi Kruka a im więcej osób poznaje, tym lepiej widzi, że musi coś z tym zrobić.
To książka o drodze nie tylko tej fizycznej, ale przede wszystkim wewnętrznej. O zaufaniu, które trudno zbudować, kiedy świat wcześniej dał ci powody, by nikomu nie wierzyć. O ludziach, którzy pojawiają się w najmniej spodziewanym momencie i zmieniają wszystko.
To jest lektura 18+ bo energie można przekazać w dość intymny sposób :)
I tak jak Aythya kradnie serca kolejnych napotkanych mężczyzn, tak ta książka z pewnością skradnie wiele czytelniczych serc, w tym moje.
Ocena 9/10 gwiazdek

Informacje dodatkowe o Aythya :