Dzi¶, zapraszam Was do zapoznania siê ze zbiorem opowiadañ dla starszych czytelników. Oprócz ciekawych historii znajdziemy te¿ mandale do pokolorowania.
Publikacja ta zawiera 17 opowiastek. Ka¿da z nich jest adresowana do kogo¶ innego. Jednak s±dzê, ¿e ka¿dy z czytelników odnajdzie w tych historiach co¶ dla siebie. Mi najbardziej podoba³y siê bajki pt.: "By³y sobie bajeczki", i "Najstarszy wnuk powiedzia³". A to dlatego, ¿e wi±¿± siê z one z tematem bardzo mi bliskim. Jaki to temat? Tego musicie dowiedzieæ siê sami :) Na uwagê zas³uguj± równie¿ pozosta³e historie. "Bajka o królewskim jab³ku" lub "Najbardziej wiarygodne jury" która ods³ania ca³± prawdê ... No w³a¶nie jak±? Tego dowiecie siê, gdy po tê pozycjê siêgniecie.
Wszystkie z historii nios± nam ze sob± jakie¶ przes³anie. Czasami, musimy przeczytaæ niektóre zdania kilka razy, aby dobrze je zrozumieæ. By wiedzieæ, co Autorka chcia³a nam przekazaæ.
¦wietnym sposobem, s± te¿ wspomniane przeze mnie na pocz±tku mandale. Mo¿emy pokolorowaæ je na dowolne kolory, dziêki czemu jeszcze upiêkrzymy ksi±¿kê a jednocze¶nie odstresujemy siê od tego, co z³e. W ogóle, je¶li szukacie chwili relaksu i chcecie zaj±æ g³owê czym¶ innym, to ta publikacja nada siê do tego idealnie. Bajki nie s± zbyt d³ugie, a lektura ca³ej ksi±¿ki zajmie Wam maksymalnie godzinkê. Mo¿ecie te¿ za ich spraw± odkryæ, ¿e nie wszystko jest tym, czym wydaje nam siê, ¿e jest. Mo¿na siê zdziwiæ i to potê¿nie:)
¦wietny zbiór na chwilê odprê¿enia i zwrócenia my¶li w inn± stronê. Dodatkowo, te¿ mo¿emy podszkoliæ nasze zdolno¶ci z kolorowania. Warto zaopatrzyæ siê w t± ksi±¿kê i mieæ j± zawsze pod rêk±. Mo¿e akurat, która¶ z historii wyda Wam siê odpowiednia, aby przeczytaæ j± w³a¶nie w tym momencie? Zachêcam gor±co do lektury. Dziêkujê ¶licznie Wydawnictwu Literackiemu Bia³e Pióro za egzemplarz i za mo¿liwo¶æ poznania tych bajek. S±dzê,¿e by³o warto. Poza tym bajki dla doros³ych te¿ s± potrzebne. Czêsto odkrywaj± to, co na pierwszy rzut mo¿e okazaæ siê niewidoczne... Przyznajê 9 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐/ 10 punktów i czekam na kolejne bajki📖, które mam nadziejê, wyjd± jeszcze spod pióra Autorki :)
Wydawnictwo: Bia³e Pióro
Data wydania: 2020-06-03
Jêzyk orygina³u: polski
Doda³/a opiniê:
Natalia Str±gowska
Co wiemy o p³azach zamieszkuj±cych nasze ³±ki? Czy potrafimy je rozró¿niæ? I czy ¿abki mog± byæ niebieskie? Na te i inne pytania odpowiada edukacyjna...
Jest to zbiór æwiczeñ dla uczniów klas trzecich lub wy¿szych, którzy maj± problemy z ró¿nicowaniem g³osek miêkkich i zmiêkczonych...