Okładka książki - Baletnice. Podróż do Japonii

Baletnice. Podróż do Japonii

Przed uczniami Szkoły Tańca Opery Paryskiej niemałe wyzwanie. Wyruszają w tournée po Japonii i wystąpią w aż pięć razy i to w trzech różnych miastach. W szczególności dla Mai jest to podróż niezwykła, ponieważ w jednym z miast, w którym będzie mieszka jej korespondencyjny przyjaciel. Dziewczynka bardzo by chciała się z nim spotkać. Tylko czy on też tego chce?

To kolejny tom z serii, który mam przyjemność recenzować i po raz kolejny książka okazała się świetna. Historia Mai była ciekawa i wciągająca, a przy tym może doskonale posłużyć do rozmowy o korespondencyjnych znajomych, oczekiwaniach, a tym, co realnie może się stać.

Główną bohaterką tego tomu jest Maja, dziewczynka sympatyczna, dająca się lubić. Jest postacią dość realistyczną, mającą problemy, rozterki itp. jak wiele dziewczynek w jej wieku.

Tekst w książce napisany większą czcionką, co ułatwia dziecku czytanie. Jest to dużą zaletą w szczególności dla dzieci dopiero zaczynających przygodę z czytaniem.

„Baletnice. Podróż do Japonii” to ciekawa, pełna przygód książka, którą ze swojej strony polecam.

Recenzja pojawiła się również na moim blogu - Mama, żona - KOBIETA

Kup książkę Baletnice. Podróż do Japonii

Baletnice. Mała buntowniczka
Elisabeth Barféty0
Okładka ksiązki - Baletnice. Mała buntowniczka

Pozostać sobą czy dopasować się do grupy? Kto jest największym łobuzem w paczce przyjaciół z elitarnej szkoły baletu w Paryżu? Oczywiście Zoya! Rudowłosa...

Baletnice. Wschodząca gwiazda
Elisabeth Barféty0
Okładka ksiązki - Baletnice. Wschodząca gwiazda

Przyjaciela możesz znaleźć tam, gdzie się tego nie spodziewasz! Pamiętnik Sofii zniknął bez śladu, a wraz z nim zostały wykradzione jej największe sekrety...