Okładka książki - Basia. Wielka księga przygód 6

Basia. Wielka księga przygód 6

W książce znajdziemy zbiór siedmiu historii o Basi, które można również kupić jako pojedyncze książeczki.

Basia i granice.

Basia i szkoła.

Basia i skarby.

Basia i przegrywanie.

Basia i nocowanka.

Basia i tajemnice ogrodu.

Basia i kino.

Nie będę wam opisywać każdej po kolei, ponieważ recenzowałam każdą osobno (większość z nich). Zapraszam do tamtych recenzji.

Plusem książki jest fakt, że w jednej mamy kilka, a to sprawia, że zajmuje mniej miejsca i można ją zabrać bez problemu poza dom.

Basia jest sympatyczną, choć nie zawsze grzeczną dziewczynką. Jest, przygody są nie tylko ciekawe, ale również pouczające. Chociaż moje dzieci powinny dawno z niej wyrosnąć, nadal z chęcią sięgają po kolejne tomy z przygodami Basi. Podczas czytania doskonale się bawią.

Ilustracje „standardowe”, jeśli chodzi o książki z serii o Basi. Według mnie są ciekawe, adekwatne do treści, przyciągające wzrok i zachęcające do sięgania po książkę.

Jeśli mamy w domu fana przygód Basi, książka pt.: „Basia. Wielka księga przygód 6” będzie ciekawym pomysłem na prezent. My z przyjemnością polecamy.

Recenzja pojawiła się również na moim blogu - Mama, żona - KOBIETA

Informacje dodatkowe o Basia. Wielka księga przygód 6:

Wydawnictwo: HarperKids
Data wydania: 2025-10-15
Dodał/a opinię: Anna Kaczor

Tagi: Beletrystyka dla dzieci i młodzieży Opowieści obyczajowe i rodzinne dla dzieci i młodzieży Dzieci od ok. 3 lat

Zobacz opinie o książce Basia. Wielka księga przygód 6

Kup książkę Basia. Wielka księga przygód 6

W kraju Polan. O dawnej Polsce
Zofia Stanecka0
Okładka ksiązki - W kraju Polan. O dawnej Polsce

Wyobrażaliście sobie kiedyś, jak wyglądałoby Wasze życie, gdybyście urodzili się dawno temu? Dzięki tej książce przeniesiecie się do średniowiecza, do...

Basia, Franek i humory
Zofia Stanecka0
Okładka ksiązki - Basia, Franek i humory

Franek jest jeszcze mały. Na szczęście ma starszą siostrę Basię, która jest dla niego wzorem i prawdziwą przyjaciółką. To ona objaśnia Frankowi świat. Tym...