Agata Przybyłek to jedna z nielicznych polskich pisarek literatury obyczajowej, po której książki sięgam z ogromną przyjemnością.
"Będą z tego kłopoty" to najnowsza powieść autorki, w której poznajemy trzy przyjaciółki. Asia zmaga się z problemami w szkole, gdzie pełni rolę dyrektorki. Ktoś podwarzył jej kompetencje i doniósł na grono pedagogicznw. W tym wszystkim wspierają ją przyjaciółki, jednak ich życie również nie jest usłane różami. Ela marzy o własnej firmie, ale rodzina nie ma zamiaru jej w tym wspierać. Magda zaś każdego dnia tęskni za byłym mężem i gdy tylko nadarza się okazja, prosi go o przysługę.
"Będą z tego kłopoty" to lekka, zabawna i bardzo przyjemna lektura na jeden letni wieczór. Bardzo polubiłam bohaterki i szczerze przyznam, że już nie mogę się doczekać ich dalszych losów. Mam nadzieję, że autorka nie będzie kazała nam zbyt długo czekać na kolejną część przygód Asi, Magdy i Eli, bo zakończyć w takim momencie? Tak nie powinno być.. Moja ciekawość jest ogromna..
Bardzo mile spędziłam czas z książką i Wam również polecam po nią sięgnąć. Zapewniam, że tak jak ja bdziecie się śmiać i złościć razem z bohaterkami.
Wydawnictwo: Czwarta Strona
Data wydania: 2021-07-14
Ilona Wolińska
Nie tylko Magda zmagała się tego wieczoru z poważnym dylematem. Rozterki, które pojawiły się w głowie Elki po spotkaniu z panią burmistrz, wcale nie były mniejsze.
Iwonka ma męża, czwórkę dzieci i sielankowe życie. Mąż ma sklep z bielizną i biuściastą kochankę Adelę. Iwonka dowiaduje się, że w wieku 37 lat...
Szum fal przynosi spokój i ukojenie. A także nieoczekiwaną znajomość. Miłością Marii jest ornitologia. Kobieta spędza godziny, obserwując ulubione gatunki...
Ale z drugiej strony... Czasami przecież to właśnie te najmniej prawdopodobne scenariusze okazują się prawdą.