Okładka książki - Będziesz serca biciem. /NB/

Będziesz serca biciem. /NB/

Książka opowiada o życiu nastolatki, o jej rodzinie, przyjaciółkach i szkole. O tym wszystkim z czym młoda dziewczyna musi się borykać na co dzień. O jej problemach, przyjemnościach i obowiązkach. Wbrew pozorom jest ona zabiegana i mam mnóstwo spraw na głowie. Na wiele z nich nie ma wpływu. Przeżywa ona wiele emocji, stara się rozważać każde wydarzenie i wyciągać z nich wnioski. Uczy się życia obserwując je i rozważając co jest dla niej dobre. Podejmuje sama trudną decyzję, która ma wpływ na jej życie. Bardzo trafnie ocenia swojego pierwszego chłopaka.

Jej relacje w rodzinie mają na nią duży wpływ. Każdy z domowników żyje swoim życiem. Myślę, że nie było by nic w tym złego, aby książkę przeczytali również rodzice.  Może wtedy inaczej spojrzeliby z jakimi problemami spotyka się ich dziecko. Może potrafili by odpowiednio podejść do dziecka i szczerze z nim porozmawiać. To co nam w dorosłym w życiu może nie wydawać się problemem dla nastolatków może być całym światem.

Książka lekko napisana, dobrze się ją czyta. Miło powspominać nastoletnie czasy.

Informacje dodatkowe o Będziesz serca biciem. /NB/:

Dodał/a opinię: Moniczkasia

Tagi: bóg

Zobacz opinie o książce Będziesz serca biciem. /NB/

Kup książkę Będziesz serca biciem. /NB/

Od dziecka słyszałam, że ludzie będą mnie postrzegać poprzez to, jak się zachowuję, a w moim interesie było, żeby zapamiętali mnie z jak najlepszej strony.

Coś takiego okropnie mnie irytowało, obgadywanie osób, z którymi nie utrzymuje się kontaktu. A już wchodzenie na czyjś profil tylko po to, żeby się pośmiać, było naprawdę słabe.

Więcej cytatów z tej książki

Borys i Zajączki
Magdalena Zarębska 0
Okładka ksiązki - Borys i Zajączki

Zajączki to siostry Zajączkowskie, Patrycja i Magda, tak pieszczotliwie nazywane przez tatę. A kiedy pewnego dnia zepsuła się kosiarka, niespodziewanie...

Projekt Breslau
Magdalena Zarębska0
Okładka ksiązki - Projekt Breslau

Grupa wrocławskich gimnazjalistów przypadkowo odnajduje wejście do ukrytego przedsionka w starym budynku swojej szkoły. Uznają to pomieszczenie...