Kamila, dla której muzyka to jest po prostu życie, wielka miłość i ogromna pasja. Ma szczęście, że wykonuje pracę, która naprawdę bardzo lubi, gdyż jest sprzedawca w sklepie muzycznym. Marek brat Kamilii, z którym jest bardzo zżyta. Mężczyzna pracuje w banku i udziela się charytatywnie. Często wyjeżdża w podróże służbowe. Lecz nie przeszkadza to rodzeństwu, które łączy niezwykła więź i traumatyczne przeżycia.
~
Kamila traci kontakt z Makiem, bardzo się denerwuje i robi wszystko aby odnaleźć brata. Nikt nie wie co się z nim mogło stać, okazuje się, że jego wyjazd był prywatnym urlopem. Kamila zgłasza zaginięcie brata ale sama też próbuje go odnaleźć na podstawie jego dziennika.
~
Marek zamknięty na pustkowiu w piwnicy. Torturowany przez parę oprawców, którzy bez wahania wykonują coraz gorsze zbrodnie na mężczyźnie. Jego cierpienie obserwuje mały chłopiec, który mimo strachu dzielnie się trzyma. Czy mężczyzna okłamuje siostrę? Czy kobieta go odnajdzie? Co się wydarzy?
~
Kamila czytając dziennik Marka odkrywa szereg jego tajemnic. Bezradna, zszokowana i załamana kobieta odkrywa prawdziwe oblicze mężczyzny. Kim tak naprawdę jest Marek?
~
Pierwszy raz czytałam książkę, która zawierała tyle grozy śmiało mogę nazwać tę książkę horrorem. Autorka zaskoczyła mnie opisami tortur mężczyzny, podpowiadało to ciarki na moich plecach ale mimo wszystko chciałam chłonąć bardziej tę książkę. Książka jest dla osób o naprawdę stalowych nerwach i jeśli ktoś lubi przekąski podczas czytania to do tej książki nie polecam podjadania.
~
Fajnie, że czytelnik do końca nie wie co tak naprawdę się wydarzy i już od pierwszych stron czuć taki lekki niepokój i napięcie. Było to moje pierwsze spotkanie z piórem autorki i ja już chce więcej! Mimo, iż nie czytam zazwyczaj takich książek to ta mnie po prostu urzekła i zachwyciła. Polecam każdemu kto choć odrobinę lubi bardzo mocne i krwawe lektury! Jednym słowem szokująca i ogromnie wciągająca książka. Klaudia gratuluję tak wspaniałej książki i czekam na więcej.
Wydawnictwo: Phantom Books
Data wydania: 2023-12-20
Joanna Szymczak
W obliczu zagrożenia walczysz lub uciekasz. Tylko jak walczyć z wrogiem, który zna każdą twoją myśl? Jak uciekać, kiedy jest częścią ciebie? Agata jest...
Kiedy krzyżujesz plany niebezpiecznemu czarnoksiężnikowi, spodziewaj się, że kłopoty dopiero się zaczynają… Po złamaniu klątwy piranii duszy życie...