Okładka książki - Bing. Poznaję z Bingiem. Moja pierwsza biblioteczka

Bing. Poznaję z Bingiem. Moja pierwsza biblioteczka

„Bing. Poznaję z Bingiem. Moja pierwsza biblioteczka” to zestaw czterech książeczek. Wszystkie mieszczą się w kartonowym opakowaniu, które jest ładne, wygodne w użyciu i praktyczne. Doskonale zdaje egzamin zarówno do ich przechowywania w domu, jak i zabierania np. wychodząc na spacer.

Książeczki są z tych mniejszych, co ma swoje zalety, np. kiedy chcemy zabrać poza dom. Ich strony są kartonowe, grubsze, dość solidne, z zaokrąglonymi rogami. To wszystko sprawia, że są bezpieczne dla maluszka, a przy tym posłużą dłuższy czas.

Każda książeczka opowiada o czymś innym. Wraz z nimi maluch pozna kolory, kształty, czynności, cyfry. Wszystko w towarzystwie bohaterów bajki Bing. Według mnie książeczki są ciekawe, a przy tym nie tylko bawią, ale również wspierają rozwój naszej pociechy, sporo uczą.

Wizualnie książeczki są ładne, w żywych kolorach. Na każdej stronie znajdziemy mało tekstu, natomiast ilustracje są duże, przyciągające wzrok. To wszystko sprawia, że maluch z przyjemnością będzie sięgał po książeczki.

Tylne okładki połączone ze sobą tworzą ilustracje. Tym sposobem książeczki można używać również jako prostych, składających się z czterech elementów puzzli.

„Bing. Poznaję z Bingiem. Moja pierwsza biblioteczka” to wspaniały zestaw książeczek, które bawią i uczą w towarzystwie bohaterów znanych z bajki Bing. Z przyjemnością polecam.

Recenzja pojawiła się również na moim blogu - Mama, żona - KOBIETA

Zobacz opinie o książce Bing. Poznaję z Bingiem. Moja pierwsza biblioteczka

Kup książkę Bing. Poznaję z Bingiem. Moja pierwsza biblioteczka

Świat Roślin MAGIA DOODLE. Artystyczna kolorowanka dla każdego
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Świat Roślin MAGIA DOODLE. Artystyczna kolorowanka dla każdego

Seria MAGIA DOODLE to 12 tytułów książek do artystycznego kolorowania zawierających wyjątkowe wzory oraz przepiękną grafikę prezentującą fantazyjne...

Najpiękniejsze Bajki Baśnie Legendy
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Najpiękniejsze Bajki Baśnie Legendy

Chcesz znaleźć WSZYSTKIE ulubione baśnie w jednej książce? Sięgnij po Baśnie Wydawnictwa Zielona Sowa. Mnóstwo baśni zamkniętych w jednej okładce. Sprawdź...