Okładka książki - Blef

Blef

Sięgnęłam po nią ponieważ Lee Child napisał ,, Fantastyczna książka! Trzyma w niesamowitym napięciu." Jak ten autor czyta to ja już lepszej rekomendacji nie potrzebuję.

Jennifer Kristal zaginęła kiedy miała 6 lat. Mija 12 kolejnych lat i wraca do domu. Jednak nie wszyscy uważają, że to ona.

Muszę przyznać, że autor zgrabnie poprowadził całą intrygę. Nawet wtedy gdy podejrzewałam co może być na rzeczy, nie miałam pewności a co więcej kompletnie nie wiedziałam jaki jest tego powód. Dostajemy sporo informacji które powodują naszą niepewność. Tylko jednego zaczynamy być pewni... ale to musicie wyczytać sami 😉

Książka spowodowała, że jestem pewna iż każda rodzina, po prostu musi mieć swoje sekrety. Natomiast te zawsze są głęboko skrywane.

Jest mrocznie i tajemniczo. Czujemy jak z każdym rozdziałem rośnie nasze napięcie aby na koniec po prostu eksplodować. Czym w końcu byłby thriller gdyby zakończenia nie były zaskakujące. To zdecydowanie do takich należy.

Całość świetnie napisana, co skłania mnie do sięgania po inne książki autora. Natomiast Wam mogę śmiało polecić 🥰

Informacje dodatkowe o Blef:

Wydawnictwo: Prószyński i S-ka