Komisarz Slawomir Kruk prowadzi sprawę zaginięcia jedenastolatka, kiedy wpada na pewien trop i odnajduje sprawcę zostaje zawieszony, a czynności wyjaśniające prowadzi Lena Milewska. Kiedy kobieta pewnego dnia znika Kruk postanawia za wszelką cenę ja odnaleźć. Czy Kruk odnajdzie Milewska?Jakie tajemnice wyjdą na jaw?
To moje pierwsze spotkanie z twórczością Pana Piotra i uznaje je za naprawdę udane.
Ta historia po prostu czyta się sama.
Autor stworzył bardzo ciekawa i niezwykle wciągająca fabułę z intrygującymi głównymi bohaterami, czyli Komisarzem Krukiem i funkcjonariuszką BSWP Milewską.
Oboje polubiłam od samego początku, to postacie na wskroś prawdziwe, takie, które z powodzeniem możemy spotkać na ulicy.
Lubię historię, w których mogę zobaczyć "od kuchni" jak naprawdę wygląda praca policjanta, szczególnie takiego jakim jest Kruk - porywczy, zawsze mający swoje zdanie i lubiący działać na własną rękę.
Bardzo zaciekawiło mnie prowadzone przez Kruka śledztwo, jak i sama sprawa tajemniczego zaginięcia Leny, nic nie jest takim jakim wydawało się na początku, następuje wiele nieoczekiwanych zwrotów akcji, które naprawdę mnie nieźle zszokowały, a autor trzyma czytelnika w napięciu do ostatnich stron.
Muszę koniecznie nadrobić poprzednie tomy z serii o Komisarzu Kruku, a Wam serdecznie polecam zapoznać się z twórczością Pana Piotra!
Wydawnictwo: HarperCollins Polska
Data wydania: 2021-11-17
zakochanawksiazk
W altanie śmietnikowej na gdańskim osiedlu zostają znalezione poćwiartowane zwłoki. Prowadzący śledztwo komisarz Sławomir Kruk przypuszcza, że zmarły padł...
Rzeczywistość bywa bardziej ponura od legend Mija trzeci rok od masakry ludu Hung i nawet ci, którzy współczują pokonanym, osiedlają się w odebranych...