Okładka książki - Bóg jeszcze nie umarł

Bóg jeszcze nie umarł

Inne wydania:

Na początku należy zastanowić się nad samą definicją boga, która według naukowców, opiera się na wyższej mocy, za pomocą której wytłumaczalne są zjawiska, nie mieszczące się w granicach nauki. Jednak jak widać naukowcy nie ustają w próbach wykazania naukowych podstaw wyjaśnienia zjawisk niewytłumaczalnych. Według nich są dwie koncepcje boga: jak boską sygnaturą kwantowa i druga, jako subtelny wymiar rzeczywistości. Dr Amit Goswam, fizyk kwantowy, w książce podjął się m.in. nierozwiązanych tematów związanych z biologią, pochodzeniem człowieka , bytem nadprzyrodzonym, boską naturą wszechświata i wiele innych. Książka podzielona jest kolejno na pięć części: wprowadzenie, dowody na przyczynowość odgórną, dowody na istnienie ciał subtelnych, , powrót do przyczynowości odgórnej oraz aktywizm kwantów...brzmi skomplikowanie? Troszkę tak, ale wcale takie nie jest. Autor ze szczególną dokładnością wyjaśnia nam problematyczne i nie do końca jasne zagadnienia, tak żeby dla laika były one zrozumiałe. Tak więc np. zawarta w dwóch rozdziałach tematyka odnosząca się do przyczynowości odgórnej to nic innego jak Bóg, rozumiany jak zjawisko, wywodzące się z aktywności mózgu... znajdziemy tu również wiele ciekawostek. Wiedzieliście, że Hindusi uważają Jezusa za Awatara? Książka jest na pewno warta uwagi. Samo połączenie genetyki, astronomii, filozofii, religii, psychologii, archeologii jest bardzo ciekawym zabiegiem...i jeżeli dodać do tego pierwiastek boski we wszechświecie, wychodzi z tego naprawdę interesująca lektura.

Jeżeli jesteście ciekawi, co fizyka kwantowa mówi o naszym pochodzeniu oraz jak interpretuje i dowodzi istnienie Boga, zachęcam was do tej lektury

Informacje dodatkowe o Bóg jeszcze nie umarł:

Wydawnictwo: Illuminatio
Data wydania: 2015-03-11
Kategoria: Poradniki
ISBN: 978-83-63965-64-8
Dodał/a opinię: Aneta Dąbrowska

Zobacz opinie o książce Bóg jeszcze nie umarł

Kup książkę Bóg jeszcze nie umarł

Fizyka duszy. Kwantowa księga życia, umierania i nieśmiertelności
Amit Goswami0
Okładka ksiązki - Fizyka duszy. Kwantowa księga życia, umierania i nieśmiertelności

Czym jest śmierć? Pytanie z pozoru łatwe: śmierć to koniec życia, kres istnienia. Ale czy na pewno wiemy, czym jest życie? - dr Amit Goswami Genialny...