Okładka książki - Burza

Burza

Na początku jest cisza.. niewinna, skryta, duszna.
Potem nagle, bez ostrzeżenia następuje wyładowanie siły żywiołu, które można poczuć wszystkimi zmysłami.
Burza.
Grzmoty. Błyski. Pioruny. Deszcz. Wichura.
To słychać, widać, czuć.
Kilkanaście minut wystarczy by powalić drzewa, zablokować drogi, zerwać dachy, zburzyć spokój i poczucie bezpieczeństwa najodważniejszych.
Na końcu zostaje już tylko cisza. Niekiedy tak głośna, że nie pozwala na spadek tętna.
A krajobraz po burzy może zaskoczyć..

Ewelina Zawadzka to kobieta po przejściach. Samotna matka i zaradna bizneswomen. W niewielkiej miejscowości Młynary powadzi małą firmę – zakład pogrzebowy. Jej życie wydaje się stabilne i spokojne, aż do dnia gdy podczas odbywających się w Młynarach dożynek, gwałtowna burza urządza sobie własne dożynki. Rozszalały żywioł pustoszy małą miejscowość i jej okolice. W Młynarach obok dawnego młyna wodnego zostaje znaleziona martwa kobieta, Marzena Tolak. Kobieta to blogerka, która niedawno wraz z rodziną zamieszkała w dawnym browarze. Policja podejrzewa zabójstwo. W tym samy czasie nieopodal miał miejsce tragiczny wypadek autobusu. Sprawa ta zdaje się przysłaniać tajemnicze morderstwo.
Z powodu braku miejsc w elbląskim prosektorium ciało Marzeny trafia do zakładu Eweliny. Rozpoczyna to serię zaskakujących sytuacji, które zmuszają Ewelinę do zaangażowania się w powoli rozkręcające się śledztwo. Nie bez znaczenia pozostaje fakt, że kobiety się znały i spotkały w dniu śmierci Marzeny.
Ewelina nie mogąc powstrzymać wrodzonego „odruchu ratowania świata” rozpoczyna samodzielne poszukiwania zabójcy..

„Burza” debiut literacki. Lekki kryminał z rozbudowanym wątkiem obyczajowym. Zgrabna historia pełna emocji, tajemnic i burzliwych zrywów i porywów. Coś w sam raz na zimowy wieczór z książką, która za sprawą letniej burzy, pozwoli podgrzać atmosferę.
Polecam.

Kup książkę Burza

Biuro Ludzi Zagubionych
Zuzanna Gajewska0
Okładka ksiązki - Biuro Ludzi Zagubionych

Klara prowadzi przytulną kawiarnię w Gdańsku. Każdego dnia aromatem kawy zwabia mieszkańców i turystów, a szumem ekspresu zagłusza tęsknotę za bratem bliźniakiem...

Zamieć
Zuzanna Gajewska0
Okładka ksiązki - Zamieć

Życie mieszkańców Młynar powoli wraca do normalności po tragicznych wydarzeniach, do których latem doszło w miasteczku. Główną bohaterkę, Ewelinę Zawadzką...