Pamiętacie serial #sześćstóppodziemią z początków 2000 roku? Jeśli Byliście jego fanami (tak, tak serial ma już ponad 20lat) to książka @promotorka_czytelnictwa pt Burza idealnie do Was trafi!
Główna bohaterka Ewelina Zawadzka jest wlascicielka zakładu pogrzebowego w Młynarach. Kobieta wiedzie spokojne życie matki czteroletniej Karolinki do czasu aż w jej miejscowości nie dochodzi do morderstwa. Marzena Tolak, blogerka, ktora Ewelina poznaje kilka dni wcześniej zostaje zamordowana. Ewelina postanawia prowadzić śledztwo ma własną rękę, czując że za fasadą kłamstw ukrytych jest więcej tajemnic.
Postać Eweliny przypadła mi do gustu choćby że względu na jej niecodzienna profesję oraz chęć niesienia pomocy. Autorka odrobinę wprowadza nas w swiat funkcjonowania małego prosektorium ktorego wlascicielką jest właśnie Ewelina.
W miarę rozwoju biegu wydarzeń poznajemy coraz wiecejbsekretow jakie kryją Młynary.
Co ciekawe to Młynary istnieją naprawdę! To male miasteczko, które znajduje się pod Elblągiem
Autorka idealnie tez przedstawia zycie i obyczaje sąsiedzkie jakie panują w małej miejscowości. Każdy wie wszystko o każdym, a plotki żyją swoim życiem i czasem przemieszczają się szybciej niż prędkość światła
Polecam!
10/10
Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2022-01-11
aneta_w_trasie
Życie mieszkańców Młynar powoli wraca do normalności po tragicznych wydarzeniach, do których latem doszło w miasteczku. Główną bohaterkę, Ewelinę Zawadzką...
Kolejny tom pasjonującej serii kryminalnej z niezawodną Eweliną Zawadzką, właścicielką zakładu pogrzebowego. Do Młynar leniwie zagląda wiosna. Wita mieszkańców...