Czy zło może pokonać dobro i miłość? To pytanie staje się kluczowe w tej pełnej napięcia historii o Ami Wood, która po tragicznej śmierci rodziców trafia pod opiekę starszego brata, Jasona. Gdy pewnego dnia Jason znika bez śladu, jej świat staje na głowie. Izoluje się od ludzi, pogrążona w żalu, aż do momentu, gdy po dwóch latach pojawiają się nowe dowody, które przywracają nadzieję.
Ami wyrusza do słonecznego Miami, gdzie odkrywa, że jej brat żyje. Ale dlaczego pozwolił jej myśleć, że nie żyje? W tej podróży poznaje Davida Warsa oraz tajemniczego Finna Tremblaya – najlepszego przyjaciela Jasona, który nie jest jej szczególnie przychylny. Czy Ami zaryzykuje wszystko, aby dopasować się do nowego życia swojego brata?
Najbardziej zaskoczyła mnie fuzja gatunków – romans, dramat, sensacja – wszystko w jednym! Ta książka to prawdziwy rollercoaster , pełen zwrotów akcji, napięcia i tajemnic! ❤️🔥.
Autorka umiejętnie eskaluje emocje, a postacie są tak żywe, że nie sposób się od nich oderwać.
Bohaterowie są niezwykle realistyczni – Ami to zdeterminowana dziewczyna, walcząca o to, co dla niej ważne. Trochę zagubiona w kwestii uczuć, co wynika z jej braku doświadczenia na tym polu. Finn to Finn – gburowaty, humorzasty i tajemniczy jednak się sposób nie poznać jego prawdziwych intencji. W głębi to dobry i uczuciowy człowiek, który w obawie o swoich bliskich nie chce okazywać jakichkolwiek uczuć.
Uwaga! Nie zaczynajcie tej książki wieczorem, bo gwarantuję, że nie będziecie w stanie jej odłożyć. A jeśli przypadkiem uda Wam się zasnąć, to z pewnością będą Wam się śnić Finn.
Już nie mogę się doczekać drugiego tomu! „Chcę, żebyś wiedział” to kontynuacja, na którą czekam z olbrzymią niecierpliwością. Jeśli jeszcze nie znacie tej książki, koniecznie po nią sięgnijcie!
Wydawnictwo: Jaguar
Data wydania: 2025-03-12
MalikaSz
MAM TYLKO SIEDEM MINUT, BY OPOWIEDZIEĆ CI MOJĄ HISTORIĘ. I ZAKOŃCZENIE, NA KTÓRE ŻADNE Z NAS NIE JEST GOTOWE. UTONIESZ RAZEM ZE MNĄ CZY POSTANOWISZ...
Zemsta nie zawsze jest słodka. Jej gorycz może dotrzeć do serca. Ami po raz kolejny straciła bliską osobę. Żądna zemsty, nie cofnie się przed niczym...